Evenimentul Zilei > International > „Războiul Rece” dintre SUA și China se mută și pe frontul Jocurile Olimpice. Lui Joe Biden i se cere o măsură radicală
„Războiul Rece” dintre SUA și China se mută și pe frontul Jocurile Olimpice. Lui Joe Biden i se cere o măsură radicală

„Războiul Rece” dintre SUA și China se mută și pe frontul Jocurile Olimpice. Lui Joe Biden i se cere o măsură radicală

SUA vrea să mute disputele cu China și în zona Jocurile Olimpice. Nume importante din Partidul Democrat vor boicotarea evenimentului.

Antipatiile dintre SUA și China s-au mutat și în plan sportiv, iar implicațiile ar putea fi majore pentru Jocurile Olimpice. Mai multe personaje influente din Partidul Democrat din America au cerut boicotarea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Eveniment sportiv major, ce va fi găzduit anul viitor de Beijing. Ultimul pe lista celor care spun că SUA nu ar trebui să se prezinte la JO este Mike Pompeo, fost șef al diplomației americane în administrația lui Donald Trump.

SUA și China se confruntă și în plan sportiv, tema fiind Jocurile Olimpice

„Olimpiada de Iarnă nu ar trebui să se desfășoare acolo. Nu putem permite sportivilor noştri să meargă la Beijing şi să recompenseze Partidul Comunist Chinez. În timp ce acesta se angajează în acţiuni negative în lumea întreagă. Jocurile Olimpice sunt o expresie a libertăţii şi a talentului atletic. Organizarea lor la Beijing este total nepotrivită”. A declarat Mike Pompeo, lansând astfel un mesaj critic vehement împotriva chinezilor.

JO de Iarnă, un punct sensibil în care unii americani vor să-i lovească pe chinezi

Pe durata mandatului de președinte al lui Donald Trump, relațiile dintre SUA și China au fost extrem de reci. A fost vorba despre un adevărat „Război Rece”. Iar Mike Pompeo a ieșit la rampă de mai multe ori cu declarații critice la adresa oficialilor de la Beijing. Acum, Pompeo a spus că a studiat problema unui posibil boicot lansat de SUA la Jocurile Olimpice de Iarnă.

O modalitate pentru a pedepsi politica externă „care să pedepsească la maximul Partidul Comunist din China”. După cum a afirmat fostul oficial de la Washington.

Solicitările de boicotare a Jocurilor Olimpice, adresate preşedintelui Biden de republicani, în special în Congres, s-au înmulţit în ultima perioadă. Susţinătorii acestui act vorbesc despre nerespectarea drepturilor omului de către autorităţile chinez. În special în privinţa modului în care este tratată minoritatea uigurilor musulmani. Jocurile Olimpice sunt programate să înceapă la data de 4 februarie 2022.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: