Premierul desemnat, Ludovic Orban, urmează să trimită la Parlament programul de guvernare actualizat și echipa guvernamentală.
UPDATE - PNL a decis ca lista de miniștri pentru care premierul desemnat Ludovic Orban va cere votul de învestitură Parlamentului să fie neschimbată față de componența executivului demis prin moțiune de cenzură.
Ludovic Orban spune că din programul de guvernare vor fi eliminate obiectivele deja îndeplinite și vor fi adăugate unele noi, care pot fi realizate fără adoptarea de acte normative cu valoare de lege.
Liderul PNL a precizat că senatorii și deputații liberali au fost mandatați să participe la ședința parlamentului pentru validarea noului guvern și să voteze împotriva, aceasta fiind calea pentru deschiderea alegerilor anticipate, susține Ludovic Orban.
„După reuniunea Biroului politic al partidului, la care voi prezenta programul de guvernare reactualizat și propunerea mea ca președinte al partidului, premier desemnat pentru lista miniştrilor, vom înainta lista miniștrilor și programul de guvernare către birourile permanente ale celor două Camere”, a spus Orban.
Conducerea Senatului și cea Camerei Deputaților au un termen de 15 zile după primirea programului de guvernare și a listei cu miniștri pentru convocarea ședinței comune.
Dar președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunță că va sesiza astăzi Curtea Constituțională în calitate de președinte al Camerei Deputaților cu privire la nominalizarea lui Ludovic Orban în fruntea guvernului.
„E o mascaradă. În aceeași ședință au propus prim-ministru să fie desemnat de către președintele României domnul Orban și în aceeași sedință au hotărât prin vot politic că nu o să îl voteze. Cum văd ei această interpretare constituțională? Presupun că CCR o să ne lămurească”, a declarat Marcel Ciolacu.
El a adăugat că ar trebui așteptat răspunsul Curții Constituționale asupra sesizării înainte ca Parlamentul să fixeze un calendar pentru o validarea noului guvern.