Evenimentul Zilei > International > Războiul dintre Israel și Palestina se extinde. Au fost conflicte sângeroase și în Cisiordania
Războiul dintre Israel și Palestina se extinde. Au fost conflicte sângeroase și în Cisiordania

Războiul dintre Israel și Palestina se extinde. Au fost conflicte sângeroase și în Cisiordania

Sunt probleme uriașe între cele două tabere, iar războiul pe care îl duc Israel și Palestina a ajuns și în Cisiordania. S-au înregistrat morți și răniți.

Se extind violențele dintre palestinieni și israelieni. După mai multe zile de conflicte petrecute în Fâșia Gâza, tensiunile au ajuns și în Cisiordania. Cel puțin 10 palestinieni au murit în această zonă și alte câteva sute au fost răniți. Trupele israeliene au folosit gaz lacrimogen, gloanțe de cauciuc dar și muniție de război, în timp ce palestinienii au aruncat cu bombe incendiare.

Și Cisiordania a fost cuprinsă de manifestații violente. S-a lăsat cu morți și răniți

Confruntările din Cisiordania duc astfel la extinderea războiului purtat de cele două tabere. Sunt cele mai violente confruntări din ultimii ani, din Cisiordania. Aici au avut loc mai multe proteste de amploare, vineri. Totul a degenerat rapid și s-a ajuns la luptele care au provocat morți și răniți. De asemenea, mișcări de protest au fost consemnate și în apropierea granițelor cu Iordania și Liban. Manifestanții și-au exprimat susținerea față de palestinieni, conform BBC.

Disputele dintre Israel și Palestina au început luni, la Ierusalim. Cei de la Hamas au lansat pentru a avertiza Israelul să se retragă din zonă, iar această măsură a amplificat disputa. Cel puțin 132 de oameni au fost uciși în Gaza și opt în Israel, de la începutul acestui nou episod al războiului dintre Israel și Palestina.

Poziția luată de reprezentanții ONU, după conflictele dintre Israel și Palestina

„Numărul mare al victimelor civile, inclusiv copii, ca urmare a atacurilor aeriene israeliene în Gaza şi decesele israeliene provocate de rachete lansate din Gaza sunt în acelaşi timp îngrijorătoare şi inacceptabile. Solicităm Israelului să înceteze activităţile decolonizare, demolare şi expulzare (a palestinienilor), inclusiv în Ierusalimul de Est.

Sperăm că membrii Consiliului vor găsi capacitatea de a da publicităţii o declaraţie. Orice situaţie internaţională va beneficia întotdeauna de o voce puternică şi unită a Consiliului de Securitate”, spunea Stephane Dujarric, purtătorul de cuvând al ONU, după violențele înregistrate în această săptămână între cele două tabere.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: