Evenimentul Zilei > EVZ Special > Războiul dintre Elan Schwartzenberg și Rareș Bogdan se amână. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție
Războiul dintre Elan Schwartzenberg și Rareș Bogdan se amână. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Războiul dintre Elan Schwartzenberg și Rareș Bogdan se amână. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis să amâne judecarea cauzei legată de clasarea plângerii penale făcută de Elan Schwartzenberg împotriva lui Rareș Bogdan.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a hotărât să amâne pentru ziua de 30 iunie judecarea cauzei legată de clasarea plângerii penale formulate de fostul patron al postului de televiziune Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, la adresa europarlamentarului PNL, Rareș Bogdan.

Instanța a dispus respingerea, ca nefondată, a excepției lipsei calităţii de reprezentant al apărătorului ales al lui Elan Schwartzenberg, invocată de apărătorul ales al lui Rareș Bogdan, avocatul Ene Cristian, după cum afirmă siteul justnews.ro.

Judecarea plângerii lui Elan Schwartzenberg împotriva lui Rareș Bogdan a fost amânată

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a părăsit România în anul 2016, și a fost atunci în urmărire internațională. A scăpat anul trecut de dosarul penal legat de campusul social „Henri Coandă” din Constanţa, în care a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la dare de mită, pe motiv că faptele s-au prescris.

Între timp, Schwartzenberg depusese o plângere penală împotriva europarlamentarului Rareș Bogdan, pe care l-a acuzat de delapidare și de fals în declarații, fiindcă nu ar fi gestionat corespunzător sumele obținute la Realitatea Media, din contractele de publicitate. Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis apoi o ordonanță prin care, pe de-o parte, a clasat plângerea în privința delapidării, iar în privița acuzației de fals a dispus renunțarea la urmărirea penală, chiar dacă s-a constatat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice costurile generate de derularea procesului penal.

Magistrații de la Curtea Supremă vor stabili dacă se va confirma renunțarea la urmărirea penală în cazul lui Rareș Bogdan sau se va dispune continuarea acesteia.

Ce se spune în soluția dată de Înalta Curte de Casație și Justiție

„Constată că în ceea ce privește dosarul penal nr. 212/P/2019 în cadrul căruia s-a formulat cerere de confirmare a renunțării la urmărire penală ce face obiectul prezentei cauze, numitul Schwartzenberg Emilian justifică un interes legitim în cauză, aflându-se într-o situaţie juridică în care legea îi conferă expres, cu caracter special, îndreptăţirea de a participa la soluționarea procedurii instituită de art. 318 alin. (14) Cod procedură penală, în calitate de persoană care a făcut sesizarea.

Respinge excepția lipsei calităţii de reprezentant al apărătorului ales al numitului Schwartzenberg Emilian, invocată de apărătorul ales al intimatului Bogdan Ioan Rareș, avocat Ene Cristian, ca nefondată. Termen pentru continuarea judecării cauzei la data de 30.06.2021. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 16 iunie 2021”, se spune în soluția dată de ÎCCJ.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: