Evenimentul Zilei > Politica > Război total între Primarul General şi Prefectul Capitalei. Numirile de directori, atacate în instanță. PMB: ”Este o acțiune nejustificată”
Război total între Primarul General şi Prefectul Capitalei. Numirile de directori, atacate în instanță. PMB: ”Este o acțiune nejustificată”

Război total între Primarul General şi Prefectul Capitalei. Numirile de directori, atacate în instanță. PMB: ”Este o acțiune nejustificată”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dezvăluit că atacă în justiție numirile de directori din Primăria Capitalei făcute de Nicușor Dan.

Prefectul Alin Stoica se arată revoltat pentru aceste practici şi spune „că nu poți umple administrația cu persoane care nu au trecut un concurs”. În acest context, Alin Stoica USR PLUS, a declarat că a început să atace în justiție numirile de directori din aparatul primăriei generale a Bucureștiului făcute de primarul Nicușor Dan.

„Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe această temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat Alin Stoica.

”Acțiunea prefectului este nejustificată”

Surse din Primăria Capitalei au declarat că acțiunea prefectului este nejustificată, în condițiile în care, potrivit Codului Administrativ, prefectul trebuie să verifice legalitatea actelor administrative și nu aspecte care țin mai degrabă de Codul Muncii.

În acest sens, primarul Nicușor Dan a decis schimbarea din funcție a directorului de la Administrația Străzilor, nemulțumit de faptul că acesta era incapabil să gestioneze problema gropilor și atunci a luat o decizie urgentă și a decis numirea lui Marian Aurelian Bârgău la conducerea Administrației Străzilor. Potrivit surselor noastre, aceasta este decizia de numire atacată de prefect.

Tensiuni constante între Nicușor Dan și USR – PLUS

Printre directorii aflați în vizorul Prefectului se numără Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic).

Mai mult, se crede că atacul în justiție inițiat de prefectul Capitalei vine pe fondul tensiunilor constante dintre Nicușor Dan și USR PLUS, provocate de refuzul primarului de a-i delega dreptul de semnătura viceprimarului Horia Tomescu.

Un alt episod din aceste neînțelegeri a fost refuzul temporar al USR PLUS de a aproba proiectul de buget al Capitalei, votat în cele din urmă după negocieri care au durat două săptămâni, scrie g4media.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: