Două rachete au fost expediate sâmbătă din Siria spre Înălţimile Golan, teritoriu ocupat de Israel, dar nu au provocat victime, a anunţat armata israeliană, potrivit Foxnews.

O purtătoare de cuvânt a armetei a declarat că detaliile sunt încă imvestigate şi că nu se ştie cu exactitate cine a lansat rachetele şi unde au aterizat.

Israelul susţine că Iranul şi aliatul său, gruparea Hezbollah din Liban, ambele luptând de partea preşedintelui Bashar al-Assad în războiul sirian, încearcă să transforme Siria într-un nou front împotriva israelienilor.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri asupra ţintelor iraniene şi a grupării Hezbollah în Siria.

Luni, armata israeliană a anunţat că au atacat o poziţie anti-aerieriană siriană care a deschis focul asupra unuia dintre avioanele sale de război, iar mass-media din Siria a transmis că un militar a fost ucis în incident.

Televiziunea siriană a anunţat duminică mai multe explozii mari în apropiere de Damasc şi a informat că forţele aeriene s-au confruntat cu inamicul", după ce Israelul a susţinut anterior că două rachete au fost expedoiate din Siria în teritoriul pe care îl controlează.

Te-ar putea interesa și: