S-a descoperit că parcarea fost închiriată cu un preţ de 13 ori mai mic decât cel al pieţei, iar la licitaţie a participat o singură firmă. În plus, afaceriştii care au pus mâna pe parcare au intrat în stăpânirea acesteia imediat după semnarea contractului cu CFR Iaşi, fără să se lase perioada legală în care puteau fi depuse contestaţii.

Modernizarea parcării de 2. 160 de metri pătraţi a fost făcută anul trecut pe banii CFR şi, în loc să producă bani, a fost închiriată rapid contra sumei de 3,5 lei/metru pătrat, fără TVA. Acţionari la firma “Grafic Beta Invest” care au luat contractul sunt Ioan Beşleagă şi Georgeta Climescu. Aceasta din urmă apare alături de Violeta Asimionesei în mai multe frm,  iar Climescu a fost acţionar inclusiv la firma care a editat ziarul lui Asimionesei.

Beşleagă şi Climescu au câştiguri frumoase de pe urma parcării, ţinând cont că locul de parcare costă 1 leu/h iar taximetriştii nu au unde parca decât acolo în aşteptarea clienţilor. În plus, locuitorii din zonă plătesc şi ei o chirie întrucât nu au unde să-şi lase maşina decât în parcarea privată.

Licitaţie cu o singură firmă

Modul de organizare a licitaţiei pentru închirierea parcării este contestat şi de deputatul liberal Relu Fenechiu, patron la un alt ziar local, aflat de mult timp în război cu Asimionesei.

Potrivit vocilor din presa ieşeană, firma “Grafic Beta Invest” a pus mâna pe parcarea de la Gară prin Asimionesei, care ar fi comandat ca în ziarul său să apară mai multe articole negative la adresa şefilor CFR Iaşi. “Ghiocel Asimionesei este un personaj acuzat de şantaj, cu dosar la DNA, care foloseşte un ziar doar pentru a rezolva propriile afaceri”, susţine Relu Fenechiu.

Cristian Ghibu, fostul director al Regionalei CFR Iaşi, citat de presa ieşeană, întăreşte ideea că ar fi fost şantajat de ziarul lui Asimionesei pe vremea când era director.
“Am fost supus unei presiuni mediatice văzând ulterior că rezultatul era practic încercarea lor de a intra în posesia unor spaţii, terenuri, parcări din patrimoniul CFR. Altă logică a acestor atacuri nu o văd”.

Licitaţia pentru închirierea parcării s-a ţinut cu o singură firmă participantă după ce “Barton” SRL, cealaltă firmă care cumpărase caiete de sarcini s-a retras din competiţie prin neprezentarea la licitaţie.

Reprezentanţii CFR de la nivel central fac verificări privind modul de organizare a licitaţiei. Din primele date a rezultat că Sorin Flutur, actualul director al CFR Iaşi, a stabilit preţul de pornire pentru metrul pătrat la nivel local, fără să comunice cu superiorii de la Bucureşti.
Dupa 4 ani, Judecatoria Cluj a dat o sentinta stranie in dosarul lui Asimionesei – trebuie reluata cercetarea penala intrucat nu li s-a respectat acuzatilor dreptul la aparare si la rechizitoriu, prin urmare, dosarul lui s-a intors la DNA Iasi.