Evenimentul Zilei > Actualitate > Război la metrou, în București. Acuzații crunte: „Jandarmeria face, din nou, ABUZURI!
Război la metrou, în București. Acuzații crunte: „Jandarmeria face, din nou, ABUZURI!

Război la metrou, în București. Acuzații crunte: „Jandarmeria face, din nou, ABUZURI!

Bucureștiul a fost, vineri, aproape de o nouă confruntare între galeriile echipelor Steaua și Dinamo. De această dată, Jandameria a intevenit înainte ca cele două tabere să se înfrunte.

În jur de 100 de suporteri ai CSA Steaua s-au deplasat, vineri, la stadionul Dinamo pentru meciul cu Dinamo B, din etapa a patra a Ligii a 3-a. Ultrașii celor două echipe s-au amenințat online, ba chiar au stabilit o confruntare cu ocazia meciului.

Nu au mai apucat, căci forțele de ordine au intervenit în forță. Teatrul de luptă a fost stația de metrou Ștefan cel Mare.

Suporterii roș-albaștrilor au dat însă piept cu jandarmii care vegheau să nu apară conflicte cu suporterii dinamoviști. În momentul în care doi jandarmi au fost loviți de către ultrașii steliști, oamenii legii au intervenit în forță.

Suporterii formației din Ghencea spun însă că au fost provocați și cu toate că nu au ripostat au fost loviți cu sălbăticie de către jandarmi. Aceștia din urmă spun însă că două persoane din echipa de intervenție au fost rănite.

Ultrașii steliști au reacționat la acuzele jandarmilor.

 

„Jandarmeria face, din nou, ABUZURI!

Dragostea pentru culori nu are limite.
Neavând posibilitatea de a susține echipa din peluză, suporterii Stelei au dorit să salute și să încurajeze jucătorii la sosirea pe stadionul Dinamo.

Întorși din drum de jandarmi, aceștia au fost scoși din metrou, imobilizați și bătuți de paznicii privați ai interlopilor.
În intervenția lor, fără cap, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în metrou, spațiu închis, plin de oameni, unde erau copii, femei și alte persoane a căror singura vină e că foloseau transportul public în București!

Nemaiavând activitate pe stadioane de ceva vreme și nici interlopi de apărat, Jandermeria și-a dat, din nou, în petec și demonstrează, încă o dată, că nu lucrează în interesul celor pe care trebuie să-i apere, cetățenii!
Când nu sunt paznicii privați ai clanurilor de interlopi la înmormântări și după ce aproape au scăpat de emoții cu privire la bătăile pe care le-au livrat pe 10 august 2018, Jandarmeria Română face ce știe mai bine: dă cu gaze și bate cetățenii!

Fără nicio provocare, suporterii aflați în metrou au fost scoși cu forța, puși la podea și loviți în timp ce erau jos.
Pentru avea o imagine clară, trebuie să precizăm ca suporterii nu au fost violenți, nu au folosit materiale pirotehnice, purtau măști, nu au agresat nici macar verbal pe altcineva, fie ei cetățeni, jandarmi sau suporteri ai echipei adverse, și, în niciun caz, nu au avut la ei ARME ALBE!, așa cum vor să manipuleze prin știrile apărute în ultimele ore.
Ăsta este scopul Jandarmeriei, să lovească cu picioarele în capul unor cetățeni deja imobilizați, să dea cu gaze în metrou?!”, se arată în comunicatul postat de AS47.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Alexandru Iacob, suporterii reținuți aveau asupra lor arme albe și materiale pirotehnice.

Galeriile echipelor de fotbal din România au acuzat de mai multe ori brutalitatea Jandarmeriei în intervențiile avute.

Modul de acțiune al Jandarmeriei Române a făcut și obiectul unor dosare penale, dacă ne amintim numai intervenția de la mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: