Evenimentul Zilei > Politica > Război între USR și PNL. Ludovic Orban, acuzat de aroganță, încăpățânare și de măsluirea sondajelor
Război între USR și PNL. Ludovic Orban, acuzat de aroganță, încăpățânare și de măsluirea sondajelor

Război între USR și PNL. Ludovic Orban, acuzat de aroganță, încăpățânare și de măsluirea sondajelor

După ce, joi, premierul Ludovic Orban a declarat că partidul său are candidat propriu la primăria Constanța și nu se poate alia cu un partid care în sondaje a întrunit doar 12-14%, USR îl atacă virulent, acuzându-l de măsluirea sondajelor și de apropierea PNL de PSD.

„Decât să susțină USR, PNL mai dă o șansă PSD”

„Încăpățânarea și aroganța celor care se supraestimează ne pot costa la Constanța la fel de mult cum ne-au costat în 2016. Un candidat puternic nu are nevoie de tertipuri și sondaje măsluite, nici de proptele și laude exagerate din partea premierului. Înțelegem strategia de a-și supraestima candidatul, dar Constanța ar trebui tratată cu mai mult respect”, susține USR Constanța.

URS amintește că dacă în 2016, PNL Constanța și candidatul Vergil Chițac nu se sabotau reciproc, PSD nu ar fi câștigat atunci nici municipiul, nici județul. „Alianța USR PLUS consideră că impunerea de la București a aceleiași variante pierzătoare din 2016, a variantei pe care însăși conducerea PNL o prezenta odinioară lipsită de spirit de echipă, arată clar câtă importanță acordă PNL Constanței”.

Pe ideea „decât să susținem un USR-ist la Constanța, mai bine să mai dăm o șansă PSD“ nu se poate construi un parteneriat serios. Alianța USR PLUS susține că „poate să  smulgă Constanța din ghearele mafiei PSD chiar și în lipsa unei alianțe cu PNL”, având echipă credibilă și un plan pus la punct „pentru a scăpa de PSD pentru cel puțin 20 de ani la Constanța”.

Premierul Ludovic Orban declarase, joi, la Constanța, că PNL l-a ales pe  Vergil Chițac pentru că toate sondajele ne-au arătat că are prima șansă să câștige primăria Constanța. „Eu acum ce să fac? Să aleg pe altcineva care are 12-14% (USR) când am un candidat care are scor între 30 și 35%  șansa de a câștiga primăria Constanța? Normal că ne alegem omul în care avem încredere. Noi nu ne certăm cu alții. Adversarul nostru politic este PSD și mai ales felul de a face politica PSD”, a precizat liderul PNL.

 

.

PAGINA ANTERIOARA