Evenimentul Zilei > Actualitate > Război interlop fără precedent în România? Captura uriașă de la graniță ascunde planuri terifiante. Video
Război interlop fără precedent în România? Captura uriașă de la graniță ascunde planuri terifiante. Video

Război interlop fără precedent în România? Captura uriașă de la graniță ascunde planuri terifiante. Video

Poliţia de Frontieră a descoperit recent la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea (judeţul Tulcea) 143 de cutii ce conțineau 2.850 pistoale marca Major Berg 2.5 (calibru 4 mm), iar această captură-record poate însemna, printre altele, că liderii celor mai temute clanuri interlope se înarmează pentru războiul interlop pe care l-au anunţat încă din august 2020.

Semnele care pot anunţa un război interlop fără precedent în România. „În data de 24.05.2021, în jurul orei 23:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, la volanului unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în R. Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina.

Către cine se îndreptau cele 2850 de pistoale Major Berg 2.5?

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotarat să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia.

În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 143 de cutii ce conțineau 2.850 pistoale, marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm. La cercetări s-a constatat că şoferul nu deține autorizație de tranzit conform legislației în domeniu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Muniții și Explozivi al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Mesajul lansat de interlopi în 2020

Citind câte pistoale au fost descoperite, este greu să ignori una dintre declaraţiile lansate de un lider interlop din Bucureşti  în august 2020, luna în care care a fost ucis Emi Pian, fostul şef al clanului Duduianu.

„Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit! Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Ne-am luat câte un cartier! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești…

Duceți-vă, frate, în oraș! Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, declara un reprezentant al clanului Sadoveanu.

„Vreau să înțeleagă toată lumea! Vreau să înțeleagă toată lumea că noi suntem o familie. Nu poate să ne dezbine nimeni niciodată și care încearcă să dezbine și toți care aveți pretenții ce-am definit pe live cu 2.786 de veri primari, vreau să înțelegeți cu exactitate și definit sau cum se mai zice în codurile astea bune maniere.

Vreau să înțelegeți realitatea, noi pe bune suntem 2.786 de veri primari. Și nu poate să ne dezbine nimeni niciodată, nu poate să ne câștige nimeni niciodată… Cine face parte din numărul ăsta? Tocmai de asta familia Vasile Spoitoru, Minel, Tudor Spoitoru cu copiii lui, Vasile cu copiii lui și toți frații lor sunt frații noștri și pe bune suntem o familie.

Noi ne-am născut și deținem un nume de sute de ani și pe bune deținem un nume de Duduian, cât și cumetrii noștri, familia Vasile Spoitoru, cât și toți frații lui și toată lumea”, a comentat Anaser Duduianu.

Oficial, în România sunt înregistrate cele mai puţine arme din Uniunea Europeană: 215.000. Dintre acestea, mai mult de jumătate sunt mortale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: