Evenimentul Zilei > Actualitate > Război comercial în Brazilia! Ce se întâmplă cu exportul cărnii de vită
Război comercial în Brazilia! Ce se întâmplă cu exportul cărnii de vită

Război comercial în Brazilia! Ce se întâmplă cu exportul cărnii de vită

Un război comercial este pe punctul de a lua porni în Brazilia. Ministerul brazilian al Agriculturii a confirmat suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită din Brazilia spre China, după apariţia în statul Mato Grosso a unui caz „atipic" de boală a vacii nebune (encefalopatie spongiformă bovină, ESB), transmite Reuters, citat de Agerpres.

 Un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii a confirmat informaţiile unui trader privind interzicerea exporturilor de carne de vită şi a explicat că decizia vine ca urmare a prevederilor protocolului bilateral semnat de cele două ţări în 2015.

Guvernul a trimis autorităţilor chineze toate documentele legate de suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că se aşteaptă ca interdicţia să fie de scurtă durată deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) consideră că nu există în Brazilia o epidemie provocată de boala vacii nebune.

China, cea mai populată ţară din lume, este al doilea mare importator global de carne. Consumul de carne este în creştere în statul chinez, ca urmare a majorării veniturilor şi a schimbării obiceiurilor alimentare. În prezent, principalii furnizori de carne de vită pe piaţa chineză sunt Brazilia, Uruguay, Australia şi Noua Zeelandă. Anual sunt exportate în China aproximativ 1,5 milioane tone de carne de vită.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: