Evenimentul Zilei > Social > Rată de infectare record în București. A depășit 7,5 cazuri de infectare COVID-19 la mia de locuitori
Rată de infectare record în București. A depășit 7,5 cazuri de infectare COVID-19 la mia de locuitori

Rată de infectare record în București. A depășit 7,5 cazuri de infectare COVID-19 la mia de locuitori

Situația epidemiologică se înrăutățește în Capitală. Rata de infectare a atins, vineri, 7,68 cazuri de infectare COVID-19 la mia de locuitori, a anunțat DSP București. În urmă cu doar patru săptămâni, rata de infectare a fost 0,85 la mia de locuitori, potrivit datelor comunicate de DSP București.

Incidența cazurilor COVID-19 în București continuă să crească. Rata de infectare a ajuns, vineri, la 7,68 la mia de locuitori, potrivit DSP București. Cu doar o zi înainte, rata de incidență indica 6,64 cazuri de infectare COVID-19 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență a fost calculată la nivelul Sectorului 1, joi, unde rata a depășit 8 cazuri de infectare la mia de locuitori.

Rata de incidență, București: 7,68 la mia de locuitori. Cu cât a crescut 

Joi, rata de infectare în Capitală a fost de 6,64 cazuri de infectare la mia de locuitori. Cea mai mare rată de incidență a fost raportată în Sectorul 1, urmată de Sectorul 2. Cea mai mică incidență a fost depistată în Sectorul 3.

Repartizare pe Sectoare/ joi, 30 septembrie:

  • Sectorul 1: 8,53;
  • Sectorul 2: 7,76;
  • Sectorul 3: 5,14;
  • Sectorul 4: 6,33;
  • Sectorul 5: 6,52;
  • Sectorul 6: 6,80.

Ce restricții se impun în teritoriile cu rate de incidență de peste 6 la mia de locuitori

În localitățile unde incidența trece de pragul de 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori se instituie carantină de noapte vinerea, sâmbăta și duminica, precum și alte restricții ce urmează a fi dezbătute de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență probabil vineri.

La acest moment, se așteaptă o decizie din partea autorităților. Este posibil ca restaurantele și alte localuri să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, însă momentan nu s-a hotărât nimic oficial.