Rata de infectare în Bucureşti a depășit 4 la mie. Ce restricții au intrat în vigoare de astăzi

Rata de infectare în Bucureşti a depășit 4 la mie. Ce restricții au intrat în vigoare de astăzi

Rata de infectare este, sâmbătă, de 4.1 la mie în București, după ce vineri a fost de 3,77 la mia de locuitori. Anunţul a fost făcut de subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă.

Rata de infectare în București a trecut de 4, sâmbătă, după ce cu o zi de urmă a fost 3,77, au anunțat reprezentanții Prefecturii Capitalei.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-a întrunit vineri pentru a decide noi restricții în Capitală. În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Capitala este de miercuri în scenariul roșu

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Prefectura Capitalei a transmis Hotărârea CMBSU, care prevede introducerea următoarelelor restricții:

- este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru

- este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție

- în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.

- intrarea la cinematografe, spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală

- organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

- se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.