"Îl cunosc pe Nicuşor Dan de 20 de ani. Când Nicuşor a trecut la un alt nivel şi simțea nevoia de o implicare substanţială pentru transformarea Primăriei Bucureşti și a României, i-am spus că sunt gata să renunţ la job-ul meu pentru a lua parte la proiectul lui de administrare profesionistă şi cinstită: Uniunii Salvaţi Bucureştiul și Uniunea Salvați România.

Am crezut în proiectul lui pentru că este un om care nu a făcut niciodată vreun compromis, a renunțat la cariera de matematician și-a dedicat ani de zile toată energia lui pentru a schimba în bine societatea românească. Am crezut în acest proiect pentru că nimeni nu era obligat să adopte o ideologie, nimeni nu era obligat să se pronunțe pe chestiuni intime, să voteze fiecare aşa cum îi dictează conştiinţa şi opţiunea lui ideologică.

Știu, se vor găsi mulți care cred că dețin adevărul absolut pe subiectul acesta și pe tema ideologiei, îi poftesc să-și creeze un partid, să devină consilieri și parlamentari după care mai discutăm. Buna guvernare nu mai depinde de o ideologie politică clasică. Să privim la clasă politică din România: lideri politici fără nici o înzestrare care dețin funcții de decizie importante în stat, condamnați penali care conduc partide, un fost șef de stat care atacă neobosit justiția și plagiatori care se consideră mari intelectuali, toți se declară oameni cu ideologii politice. Timp de 27 de ani au guvernat țara cu aceste false teme și vă întreb: ce au servit în afară de interesele lor transpartinice?

Calitatea lui Nicușor Dan este aceea de a fi un om de neclintit. Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunțe, să stea neclintit! Nicușor Dan, trebuie să continuăm împreună!", a scris Clotilde Armand, pe Facebook, cu puțin timp înainte ca președintele USR să anunțe într-o conferință de presă plecarea sa din partid.

Înaintea Congresul din perioada 12-14 mai, unde Nicușor Dan a fost reales la șefia partidului, Clotilde Armand îi sugera acestuia facă un pas în spate și să predea ștafeta de la șefia USR.

"Se poate că nu a venit azi momentul ca Nicușor Dan să lase partidul pe mâna altcuiva sau pe mâna membrilor, așa cum mi-aș dori, dar asta se va întâmpla la un moment dat. Este bine că mai mulți membri și-au exprimat candidatura, sper în mod real și nu doar pentru a-și crește notorietatea", a spus Armand, care la Congresul din luna mai nu a fost realeasă în funcția de vicepreședinte al USR.

Pe 16 decembrie 2016, înaintea alegerilor parlamentare, Servgiu Moroianu care este soțul lui Clotilde Armand a fost exclus din USR. Decizia a fost luată în contextul în care Moroianu, membru al Comisiei de arbitraj a USR, l-a criticat, pe Facebook, pe Matei Păun, şeful campaniei electorale al partidului, dezaprobând modul în care au fost alocate fondurile în timpul campaniei, dar şi felul în care partidul a reacţionat la criticile aduse de adversarii politici privind o posibilă apropiere de George Soros. USR a apreciat că prin luările sale de poziţie Moroianu a prejudiciat în mod grav imaginea partidului. 

"E un moment trist. Prin decizia unanimă a Biroului Național de aseară, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul Național a sancționat atacul lipsit de etică la adresa USR, care a rănit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect", scria pe Facebook Nicușor Dan, la o zi distanță după excluderea lui Moroianu.

Te-ar putea interesa și: