Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare de situație în dosarul unui greu din PSD. Florea agită spiritele în justiție
Răsturnare de situație în dosarul unui greu din PSD. Florea agită spiritele în justiție

Răsturnare de situație în dosarul unui greu din PSD. Florea agită spiritele în justiție

Decizie de ultim moment luată de procuroarea Adina Florea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Solicitarea vizează un nume greu din PSD.

Procuroarea Adina Florea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a solicitat Curții de Apel Oradea dosarul în care sunt judecați pentru șantaj fostul lider PSD Satu Mare, Mircea Govor, și fostul senator PSD, Valer Marian, potrivit bihorjust.ro.

Solicitarea a fost făcută pe data de 20 octombrie 2020, cu 2 cu doar două zile înainte unui nou termen în dosarul lui Govor și Marian.

În acest caz sunt vizați anchetatorii lui Govor și Marian, dar și nume grele din jutiție precum foștii procurori DNA Oradea, Ciprian Man și Cristi Ardelean.

În septembrie, Înalta Curte a respins cererile lui Govor și Marian de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Oradea.

Mircea Govor, a fost condamnat la doi ani de închisoare

În decembrie 2019, fostul preşedinte executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, de prima instanţa. Fostul senator Valer Marian şi patronul unei firme de construcţii de drumuri, Mirel Vlas, au fost achitați în același dosar.

Potrivit portalului Tribunalului Satu Mare, Mircea Govor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de patru ani, pentru şantajarea unui avocat din oraş.

„Această conduită a creat o stare de temere avocatului respectiv care, în final, a acceptat o solicitare alternativă formulată de inculpatul Govor Mircea Vasile, respectiv în a-i determina pe administratorii a două societăți comerciale care câștigaseră o licitație privind o lucrare publică în valoare de 21.383.650 lei (lucrare care se dorea a fi atribuită în favoarea lui Vlas Mirel), să vireze suma totală de 124.800 lei în contul unei alte societăți controlate de inculpat.

Acest fapt a avut ca și consecință oprirea oricărui articol denigrator în publicația respectivă la adresa avocatului”, arată DNA în comunicatul de presă din aprilie 2016.

O altă faptă de șantaj l-a vizat pe un primar de comună, amenințat cu atacuri în presa locală.

„Scopul urmărit de inculpat a fost acela de a-l constrânge pe edil să intervină pe lângă membrii comisiei de licitație, cu privire la o lucrare finanțată din fonduri europene cu o valoare estimativă de 9.882.426 lei, în vederea atribuirii acesteia în favoarea firmei administrate de inculpatul Vlas Mirel”, arată DNA.

Ce acuzații i-au adus procurorii DNA lui Mircea Govor

Mircea Govor, preşedinte al filialei judeţene a PSD, a fost arestat preventiv în perioada 23 decembrie 2015 – 22 ianuarie 2016, în urma unor percheziţii. Procurorii DNA Oradea au dispus în 26 aprilie 2016 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Govor, pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată, şi a senatorului Valer Marian, pentru complicitate la şantaj în formă agravată. Potrivit procurorilor DNA, Mircea Govor, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii locale, ar fi şantajat un avocat, un primar de comună şi un fost şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: