O primă victorie pentru Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa”

O primă victorie pentru Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa”

Avocatul Robert Roșu a obținut o primă victorie. Judecătorii au admis în principiu contestația în anulare depusă de către avocat.

Jurnaliștii de la la Lumea Justiției transmit că joi, 25 martie, judecătorii ÎCCJ Dan Enescu și Alexandra Rus au admis în principiu contestația în anulare depusă de avocatul Robert Roșu și celelalte persoane executate în dosarul Fermă Băneasa de către completul de judecători format din Florentina Dragomir, Ionuț Matei și Ioana Ilie

În schimb, judecătoarea Rodica Aida Popa de la Înalta Curte de Casație și Justiție, colegă de complet cu Enescu și Rus, a făcut opinie separată în sensul respingerii că inadmisibilă a contestației în anulare.

Motivul care a stat la baza depunerii contestației în anulare a fost reprezentat de o dezvăluire făcută în exclusivitate de către Lumea Justiției: Florentina Dragomir nu a depus jurământul când a fost numită judecătoare după ce activase că procuroare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată minuta din dosarul nr. 502/1/2021:

„Cu majoritate:

Admite în principiu contestația în anulare declarată de contestatorii Benyamin Steinmetz, Mușat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Cătălin, Roșu Robert Mihăiță, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina și Gheorghiță Dragomira împotriva deciziei nr. 382/A din dată de 17 decembrie 2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, pronunțate în dosarul nr. 345/64/2016.

Fixează termen pentru judecarea pe fond a contestației în anulare la dată de 22 aprilie 2021, cu citarea părților.

Respinge, că nefondată, cererea de suspendare a hotărârii atacate.

Definitivă. Pronunțată în ședința publică, azi, 25 martie 2021.

Cu opinia separată a doamnei judecător Rodica Aida Popa în sensul respingerii, că inadmisibilă, a contestației în anulare declarate de contestatorii Benyamin Steinmetz, Mușat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Cătălin, Roșu Robert Mihăiță, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina și Gheorghiță Dragomira împotriva deciziei nr. 382/A din dată de 17 decembrie 2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, pronunțată în dosarul nr. 345/64/2016. Respinge, că nefondată, cererea de suspendare a hotărârii atacate”.

Victoria avocatului Robert Roșu și a colegilor de dosar este una de etapă, iar judecarea pe fond va începe abia pe data de 22 aprilie. Cu toate acestea, în cazul în care Robert Roșu și celelalte persoane vor avea câștig de cauza și vor desființa condamnările primite, victoria va fi una zdrobitoare. Ba mai mult, această victorie va deschide calea unui noi cauze în care CEDO ar putea condamna România.