Evenimentul Zilei > Actualitate > Răsturnare de situație în cazul unui jaf comis de români în Olanda. Ce ascundeau victimele în casă
Răsturnare de situație în cazul unui jaf comis de români în Olanda. Ce ascundeau victimele în casă

Răsturnare de situație în cazul unui jaf comis de români în Olanda. Ce ascundeau victimele în casă

Răsturnare de situație în cazul unui jaf comis de trei români în casa unor bătrâni, dintr-o localitate olandeză.

Un jaf comis de o bandă formată din trei români, în locuința unor bătrâni din localitatea olandeză Sittard, din provincia Limburg, a atras atenția autorităților asupra victimelor. Acestea sunt suspectate de spălare de bani, dat fiind că nu pot justifica suma foarte mare de bani pe care o aveau într-un seif.

În urmă cu câtva timp, trei români înarmați au pătruns în casa celor doi bătrâni, soț și soție, pentru a-i jefui. Femeia a fost trezită, în jurul orei locale 4.50, de cei trei hoți care au dat buzna peste ei, în dormitor, și imobilizată. Aceștia au legat-o, cu o sfoară, de un scaun, au bătut-o cu bestialitate şi au ameninţat-o cu pistolul la tâmplă cerându-i să deschidă seiful cu bani.

De asemenea, cei trei, care li s-au adresat într-o germană proastă, l-au amenințat cu moartea pe soțul bătrânei, un bărbat cu dizabilităţi. Doar că bărbatul care suferitse un accident cerebral, nu piuate vorbi.

Unul dintre hoți a fost condamnat la cinci ani

Vecinii cuplului, care au observat mișcări suspecte în casa acestora, au înțeles situația și au alertat poliţia. La locul cu pricina și-au făcut apariția mai multe echipaje de poliție care au încercat să-i prindă pe hoți. Aceștia au reușit să scape, însă, fără să ducă jaful la sfârșit.

Pentru că unul dintre tâlhari a plecat cu mașina fără să-și aștepte complicii, cei doi tovarăși ai săi au luat autobuzul. Poliția a reușit să-l identifice pe cel care a fugit cu mașina după ce a verificat camerele de supraveghere video. În plus, polițiștii au găsit și urme din AND-ul unuia dintre infractori în casă.

Așa a fost arestat și condamnat Gabriel D. (37 de ani) la cinci ani de închisoare pentru jaful brutal din Sittard, Olanda. Ceilalți doi români suspectați au reușit să scape și sunt încă dați în urmărire.

Victimele anchetate pentru spălare de bani

Cazul nu s-a terminat, însă așa. Dat fiind că în seiful pe care hoții nu au apucat să-l deschidă, victimele aveau o sumă foarte mare de bani. Este vorba de 150.000 de euro, pe care nu au reușit să-i justifice.

Astfel, victimele jafului sunt în prezent anchetate pentru spălare de bani, dat fiind că nu au avut nici o explicație pentru proveniența acestora. Cazul lor nu a ajuns însă, în instanță, făcând obiectul anchetei.

De altfel, polițiștii implicați în investigația acestui jaf își pun întrebarea de unde știau cei trei români că în seiful bătrânilor se află această sumă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.