Evenimentul Zilei > Actualitate > Răsturnare de situație în cazul decesului care a încins internetul. Mirel Joacă-Bine este, de fapt, viu și bine-mersi
Răsturnare de situație în cazul decesului care a încins internetul. Mirel Joacă-Bine este, de fapt, viu și bine-mersi

Răsturnare de situație în cazul decesului care a încins internetul. Mirel Joacă-Bine este, de fapt, viu și bine-mersi

Un român stabilit de 17 ani în Suedia a avut parte de un șoc atunci când a aflat că a murit, în urmă cu doar câteva zile, într-un jar din Italia. Mirel Joacă-Bine a făcut mai multe plângeri la poliție cu privire la unele amenzi primite pe numele său, însă situația nu a fost rezolvată. Criminaliștii italieni vor fi nevoiți să afle cine a murit, de fapt, în timpul jafului și cum s-a produs încurcătura.

Un jaf care a avut loc la o casă din provincia Frosinone părea un caz destul de simplu pentru criminaliștii italieni. Proprietarul casei a prins hoții în timp ce voiau să îi ia bunurile din casă, așa că a tras cu arma, împușcând mortal unul dintre aceștia. Sosiți la fața locului, anchetatorii italieni au găsit asupra persoanei decedate un act de identitate pe numele Mirel Joacă-Bine.

Autoritățile au anunțat familia persoanei decedate, însă au avut parte de o surpriză. Bărbatul pe care ei îl considerau mort, trăiește în Suedia de mai bine de 17 ani. Adevăratul Mirel Joacă-Bine susține că este vorba despre un furt de identitate pe care l-a raportat de mai multe ori la poliție, însă fără să obțină vreo rezolvare.

Hoțul ucis în timpul jafului folosea cartea de identitate a brașoveanului pe care o pierduse cu mulți ani în urmă. Adevăratul Mirel Joacă-Bine susține că el este persoana din acte, însă nu a participat la jaful din Italia și clar nu este mort.

Carabinierii l-au declarat mort după ce au găsit asupra persoanei decedate în timpul jafului din Italia actele sale de identitate. Victima părea să fie un român de 34 de ani, domiciliat în Brașov. Când au mers la adresa respectivă au avut parte de o surpriză. Rudele bărbatului susțin că acesta trăiește în Suedia și nu este mort.

„El este fratele meu şi acesta este cel care se presupune că este persoana decedată care se cheamă Mirel Joacă-Bine. N-are nicio legătură, nici în clin nici în mânecă”, susține Monica, sora lui Mirel Joacă-Bine.

Un furt de identitate raportat la poliție de mai multe ori, însă nerezolvat

În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că într-adevăr Mirel Joacă-Bine trăiește și este stabilit în Suedia de mai bine de 17 ani. Bărbatul și-a cumpărat o casă aici, are o soție și doi copii. Referitor la actul de identitate care a creat confuzii, bărbatul susține că l-a pierdut acum mulți ani și că a avut mari probleme de pe urma acestei pierderi. A primit mai multe amenzi venite din Franța și Anglia.

„Mi-a venit o amendă că nu am plătit un pod pe o atostradă, apoi încă o amendă că m-a oprit poliţia în Franţa că am depăşit viteza cu 30 de km la oră şi mi-au dat amendă”, a mărturisit Mirel Joacă-Bine.

Bărbatul susține că a făcut plângeri atât în România, cât și în Suedia pentru ca problema să fie rezolvată, însă fără succes. De data aceasta însă, va afla cu siguranță cine este persoana care i-a furat identitatea vreme de mulți ani de zile. Anchetatorii italieni sunt nevoiți să afle cine este persoana împușcată mortal în timpul jafului din Italia.

„Nu ştiu ce să spun. Mulţi prieteni mi-au trimis pe Facebook, pe Messenger astăzi link unde să intru să văd şi chiar am rămas uimit, surprins”, a mai mărturisit Mirel Joacă-Bine.

Mama bărbatului susține că fiul său nu ar fi făcut niciodată astfel de fapte, el fiind un om la casa lui, stabilit de mulți ani în Suedia. Legat de persoana care a decedat în timpul jafului, rudele lui Mirel Joacă-Bine nu știu nimic, fiind pentru prima dată când îl văd. Singurii care ar putea oferi detalii despre identitatea bărbatului ucis sunt complicii, însă aceștia au reușit să fugă fără urmă.