Evenimentul Zilei > Actualitate > Rareș Bogdan s-a simțit intimidat de jandarmi și polițiști în timp ce se afla la un restaurant. A discutat cu ministrul de interne
Rareș Bogdan s-a simțit intimidat de jandarmi și polițiști în timp ce se afla la un restaurant. A discutat cu ministrul de interne

Rareș Bogdan s-a simțit intimidat de jandarmi și polițiști în timp ce se afla la un restaurant. A discutat cu ministrul de interne

Rareș Bogdan a discutat cu Lucian Bode, ministrul de Interne, după ce a asistat la un control al polițiștilor și jandarmilor, în timp ce se afla la restaurant.

Rareș Bogdan a povestit că s-a simțit inconfortabil, duminică, în timp ce mânca alături de familie, la un local. Acolo, dar și în alte localuri din apropiere au apărut mai mulți polițiști și jandarmi, care au început să efectueze controale. Europarlamentarul a afirmat, luni, că a discutat pe această temă cu Lucian Bode, ministrul de Interne.

„Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam polițist, militar sau sereist”

„M-a întrebat și i-am spus că nu vreau să-i zic, pentru că nu e cazul meu particular .Eram cu familia pe terasă. Eu înțeleg foarte bine și susțin total forțele de ordine și respectarea regulilor. Mi-aș dori foarte mult, de exemplu, ca forțele de ordine să fie prezente vineri, sâmbătă, în anumite locuri din București sau de pe Litoral, acolo unde restaurantele se transformă în cluburi.

Acolo ar trebui să intre, dar să intre în modalitatea în care au făcut-o în anumite locuri din București. E normal să fie DSP, e normal să fie organele de control care să verifice dacă sunt respectate regulile, dar nu văd de ce într-un loc unde se află oameni cu familiile, cu copiii, trebuie să vină în uniformă. Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam polițist, militar sau sereist. Sunt civil și vreau să trăiesc printre civili”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan s-a simțit intimidat de forțele de ordine

El a mai spus că jandarmii ar fi trebuit să stea în gardă și să-și facă apariția diar în cazul în care ar fi apărut complicații. „Mie mi s-a părut intimidare.

Acum, cei din Horeca trebuie ajutați. Lui Lucian (n.r. – Bode) nu am să-i reproșez nimic. Doar l-am rugat pe dânsul, pe domnul Despescu și noului șef al Poliției Române să le explice celor din subordine că pot fi extrem de eficienți când sunt derapaje noaptea și să încerce să vină cu mai puțin în uniforme pe terase la ora 14.00. Am vorbit aseară cu domnul Bode de două ori. O să vorbesc cu el fără probleme”, a mai afirmat politicianul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: