Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, reacție fermă în scandalul din coaliție: „Acest program vizează comunitățile locale”
Rareș Bogdan, reacție fermă în scandalul din coaliție: „Acest program vizează comunitățile locale”

Rareș Bogdan, reacție fermă în scandalul din coaliție: „Acest program vizează comunitățile locale”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a intervenit miercuri în scandalul din ședința de Guvern, în care USR PLUS a și-a retras miniștii, ca urmare a punerii pe ordinea de zi a programului Anghel Saligny.

Programul Anghel Saligny, care are un nume atât de frumos, nu dărâmă guvernul… Acest nume va ajuta la ceea ce ne-am asumat noi în programul de guvernare: construim România. Nu poți construi România fără investiții. Acest proiect nu înseamnă dezvoltare la balconul domnului Cîțu, ci înseamnă dezvoltare în comunitățile locale.

Nu este vorba despre bătăliile interne din PNL. Și electoratul nostru este sensibil la schimbările din justiție. Acest program vizează comunitățile locale, indiferent că sunt conduse de PNL, USR PLUS, UDMR, PSD…”, a declarat Rareș Bogdan.

„Noi nu putem reuși decât împreună”

„Noi avem drumuri de pământ, avem sub 50% dintre gospodării conectate la gaze naturale. Lucrurile astea trebuiesc schimbate. Domnul Cîțu… De trei săptămâni, premierul este dornic să stea de vorbă cu colegii din coaliție și încearcă să găsească soluții și că este important pentru întreaga coaliție că este important să treacă acest program.

Dacă colegii noștri ar fi condiționat că ies de la guvernare pentru că nu s-au găsit soluții pentru creșterea facturilor la energie, i-aș fi aplaudat și eu. Sunt convins că până la ora 19:00, ei vor găsit o soluție optimă. Noi nu putem reuși decât împreună. Electoratul nostru a luat gaze în ochi și spune că nu mare are răbdare cu noi.”

În acest context este foarte important ce mesaj ca avea președintele Klaus Iohannis la ora 18:00. Rămâneți pe evz.r0, pentru ultimele reacții și dezvăluiri despre acest subiect.

USR PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare

Miercuri, în timpul ședinței de Guvern, miniștrii USR PLUS au părăsit sala, nemulțumiți că pe ordinea de zi a fost introdus și Programul Anghel Saligny.

Ulterior, copreședintele formațiunii, Dacian Cioloș, a declarat public că „miniștrii(…) USR PLUS nu mai au ce să caute într-un guvern care din punctul lor de vdere nu este respectat”.

„E o propunere pe care eu o voi face, nu am luat o decizie încă formală în partid, dar e clar că miniştrii, colegii noştri din USR PLUS, nu mai au ce să caute într-un guvern în care punctul lor de vedere nu este respectat.

Şi cu un prim-ministru care, deja, după ce l-a demis pe ministrul Sănătăţii fără să ne consulte, acum ar pune şi ar decide pe agenda guvernului, împotriva voinţei colegilor noştri, pe un subiect pe care noi am avut o discuţie în coaliţie – asta nu e o modalitate prin care noi să putem lucra împreună în mod constructive”, a completat Cioloș.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: