Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan îl ia peste picior pe Dacian Cioloș: Veți vota o moțiune împotriva lui Dan Barna, Drulă, Ghinea, Năsui?
Rareș Bogdan îl ia peste picior pe Dacian Cioloș: Veți vota o moțiune împotriva lui Dan Barna, Drulă, Ghinea, Năsui?

Rareș Bogdan îl ia peste picior pe Dacian Cioloș: Veți vota o moțiune împotriva lui Dan Barna, Drulă, Ghinea, Năsui?

Criza politică din coaliția de guvernare naște un paradox remarcat de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. USR PLUS se aliază cu AUR pentru a dărâma un guvern care are în componență miniștri progresiști.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, l-a întrebat pe Dacian Cioloş cum va explica la Bruxelles faptul că şi-a dat jos propriul Guvern cu ajutorul unui partid care este considerat extremist: AUR.

„În al doilea rând, mi-aș dori foarte mult ca domnul Cioloș, cu care ne aflăm în Parlamentul European într-o alianță pro-europeană, a valorilor europene, eu din grupul PPE, domnia sa conducând grupul Renew, votând și făcând front împotriva suveraniștilor, a extremiștilor de dreapta și extremiștilor de stânga, să explice la Bruxelles că s-a aliat cu ECR, adică cu cei din care fac parte și Alternative für Deutschland și partidul domnului Salvini. Dacă domnul Cioloș reușește să explice colegilor săi, și ai mei, că, în România, USR PLUS este aliat într-un demers de a răsturna propriul guvern…. (…), înseamnă că eu nu mai înțeleg politica. Cum va explica domnul Cioloș această alianță nefirească?“, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, la Antena3.

Totodată, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a explicat motivul implementării Planului Anghel Saligny, contestat de USR PLUS.

„Este absolut normal ca Guvernul să rămână în picioare, să pună în aplicare Planul Anghel Saligny, prin care scoatem din sărăcie și modernizăm comunitățile locale. Lumea trebuie să afle că, după 31 de ani de democrație, în România sunt 69% de localități care nu sunt legate la rețeaua de gaze, 54% la canalizare și 29% la rețeaua de apă. Asta e realitatea României de azi, e normal să investim în aceste comunități.

Eu îmi doresc să văd, în viitor, două chestiuni. Ce vor face colegii noștri de guvernare din USR? Vor face o moțiune de cenzură împotriva domnului Drulă, împotriva domnului Năsui, a domnului Ghinea, a domnului Barna, a doamnei Mihăilă, pentru că nu înțeleg… dânșii vor să își dea jos propriul Guvern? Asta a făcut domnul Dragnea la un moment dat împotriva domnului Grindeanu și a domnului Tudose. Nu cred că colegii noștri din USR vor face asta” a precizat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: