Rareș Bogdan a precizat, într-o postare pe Facebook, că această măsură va soluționa o problemă cu care se confruntă România în ultimele 72 de ore.

„Pur și simplu unii înțeleg din această criză să facă speculă și să exploateze frica oamenilor și starea de urgență în care ne aflăm. Știu că este o măsură profund anti-liberală, dar în astfel de momente nu mai este loc și timp de a analiza orientări doctrinare sau încadrări în politici economice. Pur și simplu trebuie să rezolvăm o problemă reală care a apărut in România în ultimele 72 de ore”, a arătat Rareș Bogdan în postarea sa.

El a subliniat că o asemenea măsură va trebui adoptată de comun acord cu reprezentanții asociațiilor de producători și ai marilor retaileri pentru ca nimeni să nu aibă de suferit.

„Nu este loc de bătălii politice acum, cine încearcă să joace politic, orice acțiune n astfel de momente, va fi pur și simplu strivit politic de către opinia publică. Azi nu există Opoziție și Putere, există doar interes național și patriotism real. Asta pentru cei care încă mai sunt sănătoși la cap! Fără războaie politice în această perioadă! România are nevoie de toate energiile pe care neamul românesc le are în încercarea de a restrânge răspândirea și, mai ales efectele COVID19 asupra cetățenilor, societății și economiei acestei țări”, a mai arătat liderul liberal.

Plafonarea prețurilor la alimente a fost susținută de mai multe partide politice și organizații publice, între care și ANPC. În ultima perioadă, sub imperiul temei de coronavirus, românii au dat fuga în magazine ca să-și facă provizii pentru acestă perioadă de criză.