Invitat să intervină în emisiunea BeEU, de la Antena 3, europarlamentarul Rareș Bogdan i-a promis lui Carmen Avram că va avea parte de tot sprijinul eurodeputaților PNL din Comisia AGRI. 

„Carmen va avea aliați în rândul celor doi europarlamentari PNL care vor face parte din această comisie. Unul dintre ei va fi vicepreședinte al comisiei Agri. Emmanuel Macron reușește cu 21 de europarlamentari să întoarcă Europa cu fundul în sus. Unul dintre proiectele lui va afecta profund România. Fondurile de coeziune vor fi puternic afectate. Sper că nu va putea să își impună punctul de vedere. E rușinos să ai subvenții la hectar mai mici decât oricine. Eu mă voi duce în comisia LIBE și în cea de Afaceri Externe. Va trebui să ne ocupăm foarte serios de cei 750.000 de români din Marea Britanie.”, a declarat Rareș Bogdan.

Întrebată despre dublul standard aplicat României, Carmen Avram, invitată în aceeași emisiune, a declarat că de vină ar fi președintele Klaus Iohannis, care nu se implică în negocieri.

„Aceste măsuri duble vor rămâne în continuare atâta timp cât președintele Iohannis nu se implică în asta. Există state care își negociază drepturile, însă România nu. Noi am suferit din cauza acestui dublu standard, atât la alimente, cât și ca limbaj. Au fost niște interese îngrozitoare, personale. Dacă noi nu vom ști să ne strângem rândurile, atunci nu vom reuși nimic. Va veni un moment în care va trebui să decidem pentru această țară și ar trebui să facem front comun.”, a declarat Carmen Avram. (CA)

Rareș Bogdan a subliniat că europarlamentarii români, indiferent de partidele din care fac parte, trebuie să se ghideze după interesul național și să colaboreze pentru binele României.

„Interesul național e o chestiune care nu trebuie perimată. Noi trebuie să ne gândim foarte serios. Nu reprezentăm doar un anume partid, ci îi reprezentăm pe români. Ne-au dat votul pentru a face ceva în bine pentru ei. Am văzut partide diferite. Spania este exemplul optim. Reușește să modifice politica europeană datorită oamenilor politici de anvergură pe care i-a trimis la Bruxelles. Avem de învățat de la ei. Dacă în țară ne-am războit, la Bruxelles trebuie să stăm de vorbă. Mi se pare că unii se uită mai mult la interesele unuia dintre cele două mari state, decât la interesele țării. Ar trebui să îi tragem la răspundere pe oamenii ăștia.”, a punctat Rareș Bogdan.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: