Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a reamintit marţi că liberalii au de onorat promisiunile electorale din campanie, fapt pentru care va fi foarte atent la prestaţia miniştrilor din Cabinetul Cîţu şi nu va întârzia să-i critice pe cei care nu vor avea rezultate.
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, Rareş Bogdan a reiterat că Florin Cîţu este dator să aplice planurile reformiste.
De asemenea, europarlamentarul PNL a subliniat că nu are ce să-i reproşeze ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, căruia liderii AUR i-au cerut demisia după incendiul de la Matei Balş.
Totodată, Rareş Bogdan a explicat de ce una dintre promisiunile din campanie (anularea pensiilor speciale) nu a putut fi onorată.
Rareş Bogdan aşteaptă greşelile
„Premierul cred se bucură de sprijinul partidului şi de sprijinul preşedintelui, iar asta înseamnă că îşi poate pune în aplicare planurile reformiste. Există ministere în care din 46 de companii, doar 4 sunt pe profit.
Un stat care susţine companii şi agenţii, respectiv o schemă supraîncărcată de personal şi nu face promovări pe baza de valoare, va ajunge să se prăbuşească.
De asemenea, e anormal să ţinem la ASF persoane care câştigă zeci de mii de euro. Sunt venituri de peste 150.000 euro/anual la ASF. Sunt companii unde salariile sunt mai mari ca la corporaţii. La ARR, veniturile unui şef de departament sau director sunt mai mari decât la orice companie mare crescută în 30 sau 40 de ani.
La nivel european sunt doar 3 ţări în care gratuitatea la transportul studenţilor e totală. Există şi altele care acordă gratuitatea de la locul de reşedinţă până la universitate.
Dacă un ministru nu va performa, nu voi ezita să o spun
Despre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu ce să spun? Nu poţi face o evaluarea după 30 de zile de mandat. Nu poţi să-i sari în cap pentru 30 de ani de subfinanţare a Sănătăţii din România. Propun să aşteptăm să vedem cum se aşază acest guvern la guvernare. Dacă nu vom reuşi să reformăm România… Dacă un ministru nu va performa, nu voi ezita să o spun public.
Despre pensiile spciela… La 28 ianuarie, PNL împreuna cu USR şi alte formaţiuni au reuşit să treacă prin Parlament tăierea pensiilor speciale, dar doamna Renate Weber a atacat legea la CCR, a blocat procesul de promulgare din cauza Covid-19, etc.
La 8 mai s-a întrunit CCR, care a decis că legea e neconstituţională. Nu ne-am oprit şi am ajuns la impozitarea pensiilor speciale cu 85%. La 14 decembrie, CCR a considerat că nici această impozitare nu este constituţională.
Dorinţa legată de pensiile speciale este reală. Noi am ascultat doleanţele cetăţenilor în campania electorală”, a declarat prim-vicepreşedintele şi europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan.