Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan a răbufnit: Ajunge Ioana Mihăilă în fața judecătorilor? „E șocant să recunoști pentru presa din afară…”
Rareș Bogdan a răbufnit: Ajunge Ioana Mihăilă în fața judecătorilor? „E șocant să recunoști pentru presa din afară…”

Rareș Bogdan a răbufnit: Ajunge Ioana Mihăilă în fața judecătorilor? „E șocant să recunoști pentru presa din afară…”

„Ar trebui să răspundă în faţa legii”, s-a exprimat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, făcând referire la fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, care a recunoscut pentru presa străină că inclusiv ea însăși este vinovată pentru criza sanitară din România, care ar fi putut fi gestionată mult mai eficient dacă cetățenii continuau să fie informați în legătură cu importanța vaccinării.

Ioana Mihăilă a reușit să-l șocheze pe Rareș Bogdan, după ce a dezvăluit presei internaționale cine este vinovat pentru criza sanitară din România. Europarlamentarul PNL susține că fostul ministru al Sănătății ar trebui să răspundă în fața instanței pentru incompetența pe care și-a recunoscut-o de altfel și care a condus la nepregătirea valului patru al pandemiei.

„Ioana Mihăilă ar trebui să răspundă în fața legii”

„Am citit o ştire care m-a cutremurat pe Politico în care doamna Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii până acum trei săptămâni, a recunoscut ceea ce premierul Cîţu, eu şi alţii i-am atras atenţia, că dânsa nu a pregătit absolut deloc valul patru.

Mi se pare o chestiune absolut şocantă să recunoşti pentru presa din afara României că tu ai fost un ministru dezastruos, ai fost un ministru prost, că ai fost un ministru care-şi recunoaşte, practic, incompetenţa. Ar trebui să răspundă în faţa legii pentru acest lucru”, a declarat Rareş Bogdan la Romania Tv.

Presa străină a aflat cine e vinovat pentru criza sanitară

„România a luat măsuri drastice săptămâna trecută pentru a pune la dispoziție paturi în spitalele copleșite de cazuri de infectare. Lunea trecută, a suspendat toate operațiile care nu reprezintă o urgență, precum și internările în spitale. Există o legătură de netăgăduit cu rata de vaccinare”, scrie politico.eu despre criza sanitară din țara noastră.

Autoritățile statului, în loc să pregătească România pentru valul patru al pandemiei, au preferat să creadă că nu va fi unul atât de agresiv, potrivit sursei citate. „O vară irosită”, a declarat Răzvan Cherecheș, director executiv al Centrului pentru Politici de Sănătate și Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din România.

„Guvernul nu s-a pregătit pentru cel de-al patrulea val – au crezut că valul va fi unul minim”, a mai spus expertul.

Ioana Mihăilă își recunoaște vina

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat pentru site-ul citat că vina nu trebuie îndreptată doar spre cetățenii sceptici față de vaccinare, ci și spre Guvern.

Ioana Mihăilă nu aruncă responsabilitatea pe campanie în sine și recunoaște că nu doar scepticismul oamenilor față de vaccin, ci și semnalele administratorilor țării poartă o responsabilitate pentru (n.r. eșecul campaniei de vaccinare), inclusiv ea însăși”, notează publicația politico.eu.

„Pentru că am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”, a comentat Ioana Mihăilă criza actuală din Sănătate. „Cea mai bună pregătire pentru valul patru ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”, a mai adăugat fostul ministru.