Evenimentul Zilei > International > Raportul Europol : ”ISIS se pregăteşte să folosească autobombele în Europa”
Raportul Europol : ”ISIS se pregăteşte să folosească autobombele în Europa”

Raportul Europol : ”ISIS se pregăteşte să folosească autobombele în Europa”

Alarma Poliţiei europene : '' Se schimbă metodele operative pe teritoriile noastre. Libia va fi noua bază pentru expansiune''
Experţii avertizază de mult timp: cu cât ISIS se retrage din Orientul Mijlociu, cu atât strategia sa ar putea ţinti atacuri asupra Europei. Exact ce spune un raport al Europol despre acest pericol. Statul Islamic, ca şi alte organizaţii teroriste din lume, ar putea începe sa facă uz de autobombe pentru a lovi vechiul continent.
Statul Islamic n-a adoptat încă metoda explozivililor artizanali plasaţi în automobile, se citeşte în raport.
''Dar luând în considerare că metodele operative utilizate în Orientul Mijlociu tind să fie utillizate şi în Europa, e plauzibil ca ISIS să le "exporte" şi aici. Schimbarea modalităţii de atac fac parte oricum dintr-o tactică precisă. Aceste atacuri au un puternic efect şi au scopul de a intimida populaţia. De aceea sunt preferate acestea în loc de mari atacuri împotriva centralelor nucleare şi infrastructurilor critice''.
 
În rest, aminteşte Poliţia europeană, sunt aceiaşi oameni responsabili de atacurile din capitalele Franţei şi Belgiei.

La Paris, în septembrie, un automobil continând butelii de gaz, fusese lăsat parcat vis-a'-vis de catedrala Notre-Dame, iar un comando format din trei femei a fost capturat. În 2015 fost arestate 667 de persoane de către forţele de securitate eeuropene ca suspecte de activităţi jihadiste. Iar ameninţările se preconizează a fi mai ales spre Estul Europei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.