La acea vreme, angajat al Air Force, Moody se afla în deşert, în New Mexico, şi urmărea o ploaie de meteoriţi. Deodată, a văzut un obiect ce semăna cu o farfurie zburătoare mare.

Conform ufocasebook.com, lui Moody i s-a făcut frică şi a fugit spre maşina lui, dar nu a putut să o pornească din cauză că nu mai răspundea la comenzi.

Farfuria zburătoare a ajuns în apropierea maşinii, apoi nişte fiinţe mici, care semănau cu oamenii, l-au urcat la bordul navei lor extraterestre.

Moddy a simţit că îi amorţeşte corpul, iar în următoarele zeci de minute nu a ştiut ce i se întâmplă. Şi-a revenit de abia când farfuria zburătoare a dispărut în cer.

Imediat după această întâmplare, sergentul a acuzat dureri de spate şi, la sfatul unui medic, a acceptat să fie hipnotizat pentru a afla ce i s-a întâmplat.

În timpul meditaţiei, Moody şi-a adus aminte că extratereştrii, de culoare gri deschis, cu buze subţiri, şi ochi ciudaţi, îl puseseră pe o masă de metal, în nava lor.

Se pare că liderul creaturilor l-ar fi întrebat prin intermediul telepatiei dacă acceptă să fie supus unor experimente. Acesta a acceptat, iar ciudatele fiinţe i-au arătat părţi din nava lor şi i-au spus că nu vor reveni pe Pământ în următorii 20 de ani.