Evenimentul Zilei > International > Rămăşiţele a 44 dintre victimele accidentului aviatic din Munţii Alpi au fost repatriate
Rămăşiţele a 44 dintre victimele accidentului aviatic din Munţii Alpi au fost repatriate

Rămăşiţele a 44 dintre victimele accidentului aviatic din Munţii Alpi au fost repatriate

Rămăşiţele a 44 de victime ale accidentului în care a fost implicat un avion al companiei Germanwings au ajuns la Duesseldorf. Acestea vor fi predate familiilor pentru a fi înhumate. Lufthansa a trimis sicriele cu un avion cargo, marţi noaptea, din Marsilia.

"Familiile încearcă un sentiment de negare. Nu pot şi nu vor să realizeze că le-au murit copiii. Va fi dur când vor vedea scriele, dar este necesar, pentru că au nevoie de o încheiere", a declarat avocatul unora dintre familiile victimelor, Elmar Giemulla.

Rămăşiţele celorlalte victime vor fi repatriate în săptămânile următoare. Pasagerii proveneau din 18 ţări, inclusiv Australia, Argentina şi Japonia, dar majoritatea erau din Spania sau Germania, informează Mediafax, citând BBC News Online. 

În accidentul aviatic ce s-a produs pe 24 martie, în Alpii Francezi, au murit 150 de persoane. 16 dintre victime erau de la şcoala gimnazială Joseph-Koenig din Haltern. Anchetatorii cred că Andreas Lubitz, copilotul Avionului Airbus A320, ar fi prăbuşit intenţionat avionul.