Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan, mesaj disperat: PNL trebuie să rămână unit, cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece
Raluca Turcan, mesaj disperat: PNL trebuie să rămână unit, cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece

Raluca Turcan, mesaj disperat: PNL trebuie să rămână unit, cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece

Raluca Turcan a lansat un mesaj de încurajare către toţi liberalii cerându-le să rămână uniţi în aceste momente „tensionate şi foarte dificile”.
Raluca Turcan este de părere că tot ceea ce se întâmplă acum în Parlament nu are treabă cu românii, ci este doar o luptă a politicienilor, uitând să menționeze şituaţia grea în care se află chiar românii pomeniți de ea.
Raluca Turcan: „Evident, este o situație dificilă politic și soluțiile care nu se văd pe loc, în acest moment, în care toată lumea este tensionată, se vor găsi, după ce situația se mai calmează.
Criza politică trebuie rezolvată de urgență, pentru că societatea se confruntă cu două situații foarte dificile: criză sanitară și creșterea prețurilor la energie, iar oamenii doresc ca toată atenția să fie concentrată pe problemele dificile cu care se confruntă România.
Este un moment politic care reclamă maturitate și responsabilitate din partea clasei politice. De aceea, refuz să mai intru în replici politice, să mai răspund la atacurile din partea PSD sau a altor partide
Cel mai important pentru PNL este să arate că va face ce a promis, adică va găși soluții la prețuri, joburi, salarii”, a scris fostul ministru în contextul în care sub guvernarea Cîţu preţurile au luat-o razna iar românii sunt împinși să trăiască într-o sărăcie de nedescris.

Singura speranţă este preşedintele Iohannis: Este singurul care poate face transfer de încredere către PNL

Raluca Turcan mai spune în mesajul său de pe social media că toate şansele PNL-ului stau în mâinile preşedintelui.
Şi continuă: „Deci cel mai important lucru pentru PNL este să dovedească că face ce-a promis, iar pentru asta PNL trebuie să păstreze guvernarea. Un obiectiv politic egal important cu apărarea guvernării este apărarea președintelui Klaus Iohannis. Și pentru asta trebuie privit și dincolo de criză, și de moțiunea de azi.
Președintele este liderul politic cu cea mai mare credibilitate și singurul care poate face transfer de încredere către PNL și poate ajută și la recâștigarea încrederii în guvernarea PNL.
Vom găsi o soluție politică, PNL trebuie să rămână unit, cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece. Partidul Național Liberal are puterea să asigure guvernarea și să depășească această criză care nu este a românilor, românii au alte priorități, este a politicienilor”, a scris fostul ministrul al Muncii Raluca Turcan, pe contul de Facebook.
Reamintim că moţiunea de cenzură a trecut, marţi, iar premierul Florin Cîţu a picat cu 281 de voturi, moment în care s-au auzit aplauze în plen. Guverul Cîţu va rămâne intermar până la învestirea unui nou Executiv.