Guvernul PNL se plânge de situația catastrofală în care Guvernul PSD a adus economia României. În acest context, Raluca Turcan a făcut declarații incendiare, acuzând social-democrații că au mințit grav cât timp au fost la butoane.
Raluca Turcan a declarat că situația financiară a României este extrem de gravă, ascunsă în timpul guvernării PSD. Mai mult, viceprim-ministrul PNL spune că lucrurile descoperite în ministere în doar 3 zile sunt de neimaginat, iar pilele pesediștilor din instituțiile publice vor pleca în curând.
Raluca Turcan: "Fiecare român trebuie să ştie ce prăpăd a lăsat în urmă PSD!"
"Rubedeniile şi clienţii de partid vor pleca acasă unul câte unul. Funcţionarii bine pregătiţi şi harnici nu trebuie să aibă nicio teamă! Banii risipiţi până acum vor trebui economisiţi şi puşi să lucreze în folosul priorităţilor românilor.
Am preluat o situaţie economică deosebit de grea şi trebuie să o stabilizăm! NU NE PLÂNGEM! Dar fiecare român trebuie să ştie ce prăpăd a lăsat în urmă PSD! Situaţia financiară a ţării este deosebit de gravă, pentru că datele reale au fost ascunse de ochii opiniei publice, iar populaţia a fost intoxicată numai cu minciuni despre cât de bună este situaţia.
Numai în 3 zile am descoperit în ministere lucruri de neimaginat pentru care deja s-au dispus verificări amănunţite. Bugetul pentru tot anul 2019 a fost construit pe un deficit bugetar total de 2,76% din PIB", a declarat Raluca Turcan.
Facturi "uitate" de PSD
De asemenea, Raluca Turcan acuză PSD că a refuzat să plătească facturi în valoare de 5 miliarde de lei.
Spre exemplu, numai pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-au strâns facturi neachitate de peste 5 miliarde de lei pe care PSD a refuzat să le plătească şi le-a lăsat ca un cadou otrăvit pentru viitorul guvern!", a declarat Turcan.
Raluca Turcan: "Veniturile fiscale, cel mai mic nivel din ultimele două decenii"
În plus, Raluca Turcan atenționează asupra faptului că veniturile fiscale au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani.
"Asta nu este încă tot! Deficitul a fost ţinut sub un relativ control cu un preţ plătit de firmele din România care şi-au aşteptat cu lunile banii. Mai precis, ANAF-ul a blocat rambursările de TVA către agenţii economici români – peste 2,2 miliarde lei este soldul de TVA nerambursat. Sunt firme care se plâng că nu şi-au primit banii de prin luna aprilie!! De asemenea, veniturile fiscale au ajuns la cel mai mic nivel din ultimele două decenii - anul acesta nu vor depăşi 15% din PIB - pentru că ANAF-ul a fost practic destructurat: nu au suficienţi angajaţi, nu au sisteme informatice şi nu au avut voie să efectueze decât controale coordonate politic! Ironia face că dăduseră drumul la sute de concursuri chiar săptămâna trecută pentru a pune directori ANAF prin concursuri aranjate în toată ţara.
Fondul de rezervă al Guvernului, a fost lăsat fără niciun sfanţ, iar acest lucru l-a confirmat chiar fostul ministru al finanţelor publice Eugen Teodorovici.
Ne străduim să avem până la finalul lunii finalizată rectificarea bugetară, pentru a asigura fonduri de salarii şi cheltuieli curente pentru toate instituţiile", a notat Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.