Evenimentul Zilei > International > Raid aerian de amploare în inima nopții. Israelul a atacat obiective Hamas din Palestina
Raid aerian de amploare în inima nopții. Israelul a atacat obiective Hamas din Palestina

Raid aerian de amploare în inima nopții. Israelul a atacat obiective Hamas din Palestina

Israelienii au lansat un raid aerian, luni noaptea, și au răspuns astfel după atacul palestinian care a avut la bază baloane incendiare ce au provocat focuri de vegetație.

Israelul a efectuat mai multe lovituri asupra Fâşiei Gaza, în noaptea de luni spre marţi, după lansarea unor baloane incendiare în direcţia teritoriului său din enclava palestiniană, care au provocat importante incendii de vegetaţie.

În ce context au venit aceste lovituri îndreptate de israelieni către palestinieni

„Avioane de vânătoare au vizat în cursul nopţii un atelier de fabricare a rachetelor aparţinând Hamas şi un teren militar al Hamas la Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza”, au anunțat reprezentanții armatei israeliene în cadrul unui comunicat.

Aceste lovituri au fost lansate ca un răspuns la baloanele incendiare lansate spre teritoriul israelian de mişcarea islamistă Hamas aflată la putere în Fâşia Gaza, a adăugat documentul.

Rachete trimise și către o tabără de antrenament a grupării Hamas

Conform afirmațiilor unei surse de securitate palestiniene din Gaza, mai multe rachete au căzut peste o tabără de antrenament a ramurii armate a Hamas în zona Khan Yunis. Martori au raportat că armata a tras, de asemenea, focuri de artilerie în nordul enclavei palestiniene. Loviturile nu au făcut victime, potrivit unor surse medicale din Fâşia Gaza.

Mai devreme în cursul zilei, pompierii israelieni raportaseră trei incendii de vegetaţie în localităţi israeliene din vecinătatea enclavei, cauzate de baloane incendiare, conform Agerpres.

Șase deținuți palestinieni au reușit să evadeze dintr-o închisoare israeliană. Au încercat că intre în Fâșia Gaza

Loviturile au avut loc după evadarea dintr-o închisoare israeliană a şase deţinuţi palestinieni, cei mai mulţi membri ai Jihadului Islamic, un alt grup armat care operează în Fâşia Gaza. Forţele de securitate israeliene au fost desfăşurate luni la puncte de control în jurul Fâşiei Gaza pentru a împiedica fugarii să încerce să pătrundă în enclavă, potrivit armatei.

Statul israelian acuză Hamas de toate acţiunile întreprinse asupra teritoriului său dinspre enclavă, unde locuiesc două milioane de oameni sub blocadă de aproximativ 15 ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: