Evenimentul Zilei > Politica > Răfuiala dintre Ciprian Ciucu şi Clotilde Armand atinge cote maxime. Duelul s-a mutat pe social media. Internauții fac spectacol
Răfuiala dintre Ciprian Ciucu şi Clotilde Armand atinge cote maxime. Duelul s-a mutat pe social media. Internauții fac spectacol

Răfuiala dintre Ciprian Ciucu şi Clotilde Armand atinge cote maxime. Duelul s-a mutat pe social media. Internauții fac spectacol

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, răspunde apelului făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, către liberali, transmițându-i că nu este sufucient să dea vina pe alții. Liberalul i-a răspuns că este dispus să mai facă „o ultimă încercare” pentru o colaborare între primarul Sectorului 1 și consilierii locali ai PNL.

Disputa politică dintre Ciprian Ciucu şi Clotilde Armand  s-a mutat pe social media, iar intenruţii nu fac decât să le atragă atenţia că era mai corect să stea de vorbă în privat.

Cineva a scris: Nu era mai simplu sa vorbiti la telefon? Iar răspunsul liberalului Ciucu a venit imediat:  Nu. Mi-a scris public, a generat stiri, i-am răspuns public.

Ciprian Ciucu, președintele PNL Bucureşti şi edilul sectorului 6, i-a răspuns pe  Facebook, mesajului făcut de Clotilde Armand tot pe social media.

Ciprian Ciucu:  „Stimată doamnă primar Armand,

(…)Știți bine că intenția mea, imediat după ca am preluat Președinția Organizației PNL Bucureşti, a fost exact de a salva situația de la Sectorul 1, tocmai pentru că am rămas fidel logicii construcției politice din 2020. I-am transmis acest lucru lui Vlad Voiculescu, am demarat discuțiile cu Sebastian Burduja și cu echipa de consilieri locali a PNL Sector 1, pe care a trebui să-i conving să treacă peste atacurile acide pe care le-ați întins susținut pe un întreg an de zile.

Inițiativa mea a fost retezată chiar de către dvs. în primele 10 minute ale întâlnii de împăcare pe care am organizat-o și la care dvs. ați participat direct, și nu doar printr-un reprezentat, în urma insistenței mele. De atunci, m-ați contactat de câteva ori, doar în ajunul unor ședințe în care doreați sprijinul acelor pe care i-ați jignit, desconsiderat, acuzat, ignorat timp de un an de zile. Sperați că sub presiunea unor urgențe, neclar explicate, veți forța votul consilierilor PNL, urmând ca apoi să îi ignorați, ei fiind ca și dvs., reprezentanți aleși, în continuare.

Dacă demersul dvs. este onest, comunicare dvs. nu este

Acum, iar în ajunul unei astfel de ședințe, veniți, pentru a nu știu câta oară cu un “apel”, în care insinuați că PNL București / Sector 1 ar fi favorabil USL-ismului. Vă aduc la cunoștință, ceea ce știați: PNL Sector 1 s-a exprimat clar împotriva guvernării, la nivel național, cu PSD. La fel și eu. Dacă demersul dvs. este onest, comunicare dvs. nu este. Insinuările depreciative, în momentul în care ne chemați al discuții, denotă lipsa unor calități necesare unui dialog civilizat.

Eu mai pot face o ultimă încercare, de față cu Vlad Voiculescu, Radu Mihaiu și Oliver Păiuș să îi aduc pe colegii mei la discuții cu dvs., dar nu m-ați convins că v-ați dori cu adevărat să aveți majoritate, doar țapi ispășitori pentru lipsa realizărilor dvs. Dacă dorința ar fi sinceră, ați comunica altfel. Fără împunsături, fără insinuări.

Liderul PNL Bucureşti: colegii mei au cerut lucruri de bun simți

1. Ordinea de zi, să se discute mai întâi în cadrul “alianței” sau “majorității”, să fie publicată din timp și nu doar trimisă cu o zi înainte (cum făcea și Firea!);

2. Proiectele susținute de către PNL, să fie implementate, nu uitate în sertare (ex. . Parcare subterană strada Burileanu, cartier Aviației; Construire ansamblu educațional Greenfield; 3. Sala de sport Colegiul Tehnic Mihai I și încă 5 altele) sau, măcar să spuneți ce dificultăți aveți în implementare, să le răspundeți ceva…;

3. Construirea pe BAZE LEGALE a bugetului, care, din câte am înțeles nu cuprinde și arieratele, dar nu doar a bugetului, ci a tuturor proiectelor pe care le inițiați și care, se poate vedea clar, au probleme de legalitate. De exemplu, ei nu își pot asuma să voteze “un protocol” cu Romprest, acest, termen nu există în dreptul administrativ din România, atunci când vine vorbe de amendarea unui contract de utilități publice. Legal, se poate vota exclusiv un act adițional întocmit după normele de tehnică juridică în vigoare.

Nu mai zic de faptul că viceprimarul PNL nu are niciun fel de atribuții și doar ascute creioane. De ex., la Sectorul 6, doi viceprimari USR subordoneă fără discuții 5 din 9 instituții pe care le deține Primăria! Au fost discuții în trecut, v-ați asumat că vă schimbat comportamentul iar asta s-a întâmplat doar până ce v-ați văzut cu sacii în căruță.

Vă repet: Prima datorie a unui primar este de a-și forma și menține o majoritate cu care să-și treacă proiectele! Nici nu ați avea nevoie de mine, de Vlad, de Radu, de nimeni!

Deschiderea mea rămâne aceiași, trebuie doar să vă doriți în mod real această majoritate și să o facem să fie funcțională!
Mai mult:
1. Am cerut în BEx al PNL ca aleșii locali ai PNL să fie lăsați să își facă propriile alianțe la nivel local, intenția mea fiind să menținem alianța de la Sectorul 6, Sectroul 2 și PMB și să fim împreună în opoziție la restul sectoarelor;

2. Am susținut în fața colegilor mei din PNL București necesitatea de a rămâne fideli construcției electorale din 2019;

3. Am dezvoltat o relație corectă și bazată pe încredere cu membri USR din București și cu conducerile politice ale USR București.
Câteva cuvinte, despre nenorocirea pe care o aveți cu Romprest: îmi este clar, pe fond aveți dreptate. Singura problemă este că ceea ce propuneți este sub limita legalității. Dacă am sta împreună, am găsi o formulă care să fie și legală și oportună (…).

Consilierii locali nu au încredere în dvs.

Ca primar nu este suficient să dați vina pe alții, va trebui să veniți cu proiecte clare în fața Bucureștenilor. Abilitățile politice sunt la fel de importante precum cele de administrator. Scandalul permanent, jignirile, nu vor ține locul unui mandat reușit, regretele vor fi enorme.
Sunt dispus să mai fac o ultimă încercare, voi discuta serios cu colegii mei, dar, vă spun sincer: DUMNEAVOSTRĂ SUNTEȚI ACEEA CARE AR TREBUI SĂ VĂ DORIȚI SINCER ACEST LUCRU!

Răspunsul lui Clotilde Armand nu a întârziat. Ce replică i-a dat primarul de la Sectorului 1

„Dragă Ciprian, Mulțumesc frumos pentru răspunsul tău la apelul meu public. Te asigur că acest apel a fost unul real și sincer. N-am să intru acum în detaliile mesajului tău (conține omisiuni pe care sunt sigură că nu le cunoști) și aștept să ne vedem cu toții și să lămurim ce a fost rău și ce a fost bine făcut.

Pentru mine prima responsbilitate politică a unui primar este să fie în slujba cetățenilor – iar de aici vom putea reface viitoarele punți dintre noi, măcar la nivel de București. Știm amândoi ce bine ar fi ca măcar Capitala să nu fie uselistă. Abia aștept să discutăm. Cu bine, Clotilde”, este răspunsul la postarea făcută de Ciprian Ciucu pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.