„Dacă informaţia este una adevărată, în contextul în care atât ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi premierul Mihai Tudose au dat asigurări publice că aceast lucru nu este adevărat, atunci cei doi dau dovadă de o iresponsabilitate de neconceput şi în mod clar trebuie să demisioneze. Prin neseriozitatea de care dau dovadă sunt un pericol pentru România”, a spus Ovidiu Raeţchi.

„Îşi încalcă cuvântul, uită să îl invite pe preşedintele României la ceremonii oficiale la care are dreptul să participe în funcţia sa de comandant suprem al Armatei, mint în legătură cu o temă delicată precum pensiile militare de stat, cum să îi credem că pot conduce într-o situaţie de criză?”, se mai arată în comunicatul deputatului PNL.

Raeţchi susţine că există riscul ca Armata să piardă o parte importantă dintre cadrele sale din cauza incertitudinilor legate de pensiile militarilor.

„Atrag atenţia asupra faptului că tocmai aceste zvonuri infirmate doar zilele trecute de către premier şi ministrul Apărării au condus la plecări masive din sistem în ultima perioadă, la cel mai înalt nivel.

Unii dintre cei mai experimentaţi şi bine pregătiţi militari au preferat să părăsească sistemul din cauza acestor zvonuri într-o perioadă în care, în contextul discuţiilor despre înzestrarea Armatei, avem nevoie de cei mai buni oameni la cel mai înalt nivel. Mai mult, statul român a investit în pregătirea acestor oameni, dar nu beneficiază de expertiza acestora”, susţine liberalul potrivit news.ro.