Evenimentul Zilei > Social > Raed Arafat a răbufnit: „Asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor”
Raed Arafat a răbufnit: „Asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor”

Raed Arafat a răbufnit: „Asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor”

Raed Arafat a declarat la luni la un post de televiziune că în România nu este o relaxare vastă, sunt niște reguli foarte clare, numai că majoritatea oamenilornu poartă masca. Iar asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor.
Șeful Departamentului pentru situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara că în România nu este vorba despre o relaxare vastă în acest moment, în contextul pandemiei, ci sunt situații în care regulile nu sunt respectate de anumiţi oameni.

Raed Arafat: În România sunt reguli clare, dar nu întotdeauna se respectă

„În România nu este o relaxare vastă au largă. Sunt niște reguli foarte clare, dar nu întotdeauna regulile sunt respectate. Masca nu este eliminată. Este cea mai importantă măsură de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport, în trenuri, în autobuze, în autocare – este obligatorie.
Auzim din ce în ce mai des oameni care se plâng că în timpul deplasării oamenii nu poartă masca. Asta nu este relaxare, asta este încălcare a regulilor. Apoi, noi am pus niște praguri, care, dacă se ating aceste praguri, începe să se dea înapoi cu măsurile, la nivelul anterior”, a declarat Raed Arafat la Tema Zilei, TVR1.

Arafat a subliniat că sunt două măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a se proteja de boală sau o formă gravă a bolii: purtarea măștii și vaccinarea.

La incidența de 2 la mie ne întoarcem la situația dinainte de 1 august

Raed Arafat, șeful DSU a mai declarat că, în prezent, nu există localități unde incidența a ajuns la 1 la mie. Însă, dacă vom ajunge la incidența de 2, acesta spune că ne vom întoarce la situația dinainte de 1 august.

„Mai avem județe care merg spre 1 la mie, dar încă suntem departe. La 2 la mie deja anumite activități, întălniri foarte mari, de exemplu festivaluri, vor putea participa cei vaccinți, și ne intoarcem la situația dinainte de 1 august”, a declarat Raed Arafat la TVR 1.

În cazul în care ar crește incidența, se vor putea discuta de alte măsuri care sunt și în alte țări, iar în anumite locuri aglomerate vor putea intra doar vaccinații. Iar dacă incidența ar putea ajunge la 3 la mie, Raed Arafat spune că ne vom întoarce la restricțiile de la 1 iunie.

„România nu a luat măsuri extreme, dar acest lucru trebuie balansat de reguli de bază: purtarea măștii, respectarea condițiilor de igienă și recomandarea vaccinării”, a mai spus  Raed Arafat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: