Evenimentul Zilei > Social > Raed Arafat l-a pus la punct pe Florin Cîțu. În ce magazine vor avea voie, de fapt, românii nevaccinați
Raed Arafat l-a pus la punct pe Florin Cîțu. În ce magazine vor avea voie, de fapt, românii nevaccinați

Raed Arafat l-a pus la punct pe Florin Cîțu. În ce magazine vor avea voie, de fapt, românii nevaccinați

După ce prim-ministrul interimar Florin Cîțu a lansat o bombă, joi, șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu precizări importante legate de posibilele restricții.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a discutat cu premierul interimar Florin Cîțu, după ce premierul a spus că ar trebui implementat certificatul verde şi în magazine şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la cele esenţiale. Șeful DSU a nuanțat afirmațiile făcute de premier.

Raed Arafat a încercat să dezamorseze bomba. „În anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde”

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări. Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…)

Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Ce afirmase premierul Florin Cîțu, joi

Prim-ministrul interimar Florin Cîţu a declarat, joi, că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi că autorităţile se gândesc să ia în calcul această măsură. Șeful Executivului a mai precizat că doreşte ca această măsură să fie introdusă cât mai rapid şi să fie aplicată şi în hipermarketuri, magazine.

Întrebat dacă introducerea obligativităţii certificatului verde inclusiv pentru magazine nu ar însemna o restricţionare a accesului cumpărătorilor, Florin Cîţu a afirmat: „Asta nu este restricţionare, este doar o triere.”

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: