Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat, întrebare pentru toți românii nevaccinați: „L-ați lăsa pe unul de pe FB să vă taie, să vă opereze, pe masa de operație?”
Raed Arafat, întrebare pentru toți românii nevaccinați: „L-ați lăsa pe unul de pe FB să vă taie, să vă opereze, pe masa de operație?”

Raed Arafat, întrebare pentru toți românii nevaccinați: „L-ați lăsa pe unul de pe FB să vă taie, să vă opereze, pe masa de operație?”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a susținut vineri o conferință de presă, în cadrul căruia a transmis un mesaj dur persoanelor care refuză să se imunizeze. Acesta susține că 70% dintre români au preferat să creadă mesajele de propagare anti-vaccin de pe rețelele de socializare în loc să aibă încredere în personalul specializat.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat vineri faptul că situația epidemiologică de la ora actuală din românia are o cauză principală. De vină ar fi persoanele care refuză vaccinul, susține șeful DSU. În cadrul conferinței de presă, acesta a precizat faptul că 70% din populația României a preferat să creadă mesajele de pe rețelele de socializare în loc să țină cont de recomandările medicilor. Pentru că oamenii nu vin la centrele de vaccinare pentru a se imuniza, autoritățile sunt nevoite să doneze dozele pentru imunizare altor țări pentru a nu expira.

„Suntem unde suntem acum pentru că nu am ascultat sfaturile celor care se pricep în acest domeniu și am preferat să ascultăm alte persoane care nu au nimic de-a face cu acest domeniu și care au insistat ca oamenii să nu se vaccineze. O parte importantă din populație a refuzat să folosească arma care i s-a pus gratuit la dispoziție, vaccinul. Asta e un aspect pe care trebuie să-l subliniem și să spunem de ce suntem aici. Centre de vaccinare cu capacitate de 100.000 de vaccinări pe zi au făcut 3.000 pe zi. Vaccinuri aduse pentru toată populația României a trebuit să le donăm sau să le vindem ca să nu expire. Asta e problema de ce suntem aici”, a declarat Raed Arafat în cadrul conferinței de vineri.

Supărat pe situația din România, Raed Arafat susține că populația ar trebui să se trezească și să își pună un mare semn de întrebare. El nu înțelege de ce marea majoritate a românilor nu au încredere în instituțiile de specializare și cred campaniile de la televizor sau de pe rețelele de socializare. Șeful DSU susține că nimeni nu s-ar lăsa operat de o persoană de pe Facebook, prin urmare, de ce ar crede în mesajele cu privire la vaccinare de pe acea rețea de socializare.

„Îmi pare foarte rău pentru toți care pierd acum familie, prieteni, e foarte rău că pierd, dar au avut totul la îndemâna lor și au preferat să asculte pe unii și alții care au zis efectiv lucruri care nu au nicio bază științifică pe FB și la TV, în loc să asculte medicii, INSP-ul. Au crezut că INSP îi păcălește. Dar o persoană fără studii medicale nu îi păcălește când le zice să nu se vaccineze? Faceți un exercițiu de imaginație. L-ați lăsa pe unul de pe FB să vă taie, să vă opereze, pe masa de operație? Și atunci de ce ii dați voie să vă spună să nu vă vaccinați?”, a declarat Raed Arafat.