Evenimentul Zilei > Social > Raed Arafat face dezvăluirea momentului. Criza COVID-19 a declanșat măsuri urgente! Se întâmplă curând în spitale
Raed Arafat face dezvăluirea momentului. Criza COVID-19 a declanșat măsuri urgente! Se întâmplă curând în spitale

Raed Arafat face dezvăluirea momentului. Criza COVID-19 a declanșat măsuri urgente! Se întâmplă curând în spitale

„Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea, pentru ca situația în România să revină la normal”, a declarat Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei în România. Miercuri seară, 27 octombrie, șapte membri ai unei echipe specializate pe Terapie Intensivă din Danemarca au sosit în țară. Alți doi urmează să ajungă în cursul zilei de joi, 28 octombrie.

Criza COVID-19 se adâncește în România. O echipă de nouă cadre medicale din Danemarca va sprijini medicii români în tratarea pacienților infectați. Este vorba despre trei doctori specializați pe Terapie Intensivă și șase asistenți medicali danezi. Alți doi urmează să ajungă, joi, în România. Raed Arafat a anunțat detalii despre unitatea medicală la care aceștia vor activa.

Danemarca și-a trimis medicii de la ATI în România

„Vorbim de 2 medici şi 5 asistenţi medicali la acest moment. Mâine va mai veni un medic şi un asistent, iar la 11 zile se va face un schimb şi va mai veni încă o echipă, deci în total vor fi 22 de zile pe care le vor petrece la noi colegii din Danemarca”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Danemarca intervine, de asemenea, și cu aparatură medicală daneză pentru a sprijini pacienții infectați cu coronavirus. Potrivit declarațiilor lui Raed Arafat, echipa de cadre medicale va activa la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Medici danezi specializați pe Terapie Intensivă vor sprijini pacienții de la „Matei Balș”

„S-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra. De mâine vor merge să discute cu colegii de acolo şi să intre în ture ca să activeze”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Ambasadorul Danemarcei în România, Soren Jensen, și-a exprimat speranța ca dezastrul declanșat în țară să se amelioreze în contextul în care țara va fi sprijinită de ajutor din partea altor state.

„Echipa aceasta este specializată pe terapie intensivă şi îi va ajuta pe colegii români şi în primul rând pe pacienţii români pe o perioadă de trei săptămâni. Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea, pentru ca situația în România să revină la normal”, a declarat Soren Jensen.

Pe data de 21 octombrie, ministrul Cseke Attila a precizat că România se află în discuții cu mai multe state din Uniunea Europeană cu privire la acordarea unui ajutor medical. Pe lista țărilor care au promis ajutor se află Danemarca și Italia. Acestea au transmis că vor trimite personal medical care să trateze bolnavii infectați cu COVID-19. Și Serbia s-a arătat dispusă să ajute cu concentratoare și anticorpi monoclonali. Austria a sărit și ea în ajutorul României, punând la dispoziție câteva paturi pentru pacienți.