Evenimentul Zilei > Politica > Raed Arafat a salvat un pasager la bordul unui avion. S-a întâmplat în mijlocul turbulențelor. Totul a fost filmat FOTO
Raed Arafat a salvat un pasager la bordul unui avion. S-a întâmplat în mijlocul turbulențelor. Totul a fost filmat FOTO

Raed Arafat a salvat un pasager la bordul unui avion. S-a întâmplat în mijlocul turbulențelor. Totul a fost filmat FOTO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din România, Raed Arafat, a ajuns din nou în atenția camerelor video. De data aceasta însă, a făcut un gest ce a stârnit extrem de multe laude din partea pasagerilor unui avion aflat în mijlocul turbulențelor. Întreaga scenă a fost filmată și făcută publică de Focus Prima TV.

Raed Arafat a reprezentat subiect de discuție pentru opinia publică de nenumărate ori, nu numai pentru restricțiile impuse în România de-a lungul timpului, ci și din cauza unor derapaje și gafe făcute de acesta în timpul conferințelor de presă. Astfel, șeful DSU a fost acuzat în repetate rânduri de „crimă cu premeditare”, de izbucniri nervoase în fața jurnaliștilor etc. De această dată, însă, medicul a uimit – în sensul bun al cuvântului.

Raed Arafat a fost unul dintre pasagerii unui zbor efectuat pe ruta Paris-București miercuri seară, 13 octombrie. Aeronava Air France a decolat din capitala Franței în jurul orei 20.55, ora Franței, iar Raed Arafat a atras atenția mai multor români îmbarcați la bordul avionului chiar de când a pus piciorul în acesta.

Șeful DSU a uimit românii de la bordul avionului

Șeful DSU s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit, miercuri seară. După mai bine de două ore de zbor, personalul avionului a cerut pasagerilor să nu își părăsească locurile și să respecte măsurile de siguranță întrucât se deplasează printr-o zonă cu turbulențe.

La scurt timp după anunțul personalului aeronavei însă, unuia dintre pasagerii aflați la bord i s-a făcut foarte rău. O parte dintre pasageri i-au semnalat problema șefului DSU, care imediat a luat contact cu persoana aflată într-o condiție precară. Personalul avionului i-a solicitat lui Raed Arafat să se întoarcă la locul său, însă el și alți pasageri au explicat că poate ajuta persoana care se simțea rău.

Raed Arafat a oferit primul ajutor și a stabilizat un pasager 

Astfel, medicul Raed Arafat a oferit primul ajutor și, într-un final, a stabilizat pasagerul, explicând ulterior personalului Air France ce trebuie să facă mai departe.

Toate scenele au fost filmate, iar gestul lui Raed Arafat a stârnit extrem de multe laude din partea persoanelor aflate la bordul avionului.