Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Bucureștiul? ”Nu dorim să blocăm un oraș mare”
Raed Arafat a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Bucureștiul? ”Nu dorim să blocăm un oraș mare”

Raed Arafat a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Bucureștiul? ”Nu dorim să blocăm un oraș mare”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că nu au de gând să carantineze capitala prea curând, dar urmează să aplice o serie de restricții împotriva COVID-19. Raed Arafat roagă populația să se vaccineze cât mai repede!

Raed Arafat a declarat sâmbătă că CMBSU a adoptat o hotărâre privind restricţiile conform legislaţiei în vigoare la acel moment, dar după ce s-a aprobat hotărârea de Guvern urmează schimbe puțin regulile după o altă întrunire. Acesta a mai transmis și nu o apară restricții noi în localitățile cu rata de infectare peste 8 la mie, dar este foarte important fie respectate actualele măsuri.

Roagă populația se vaccineze urgent

La acest moment nu s-a discutat şi până la măsura carantinării se iau alte măsuri care să limiteze răspândirea. Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema. Noi cerem oamenilor să se vaccineze cât mai repede, cât mai mulţi, să ieşim din această situaţie”, potrivit News.ro.

Medicul a ținut precizeze în alte țări există mai multe cazuri, dar doar câțiva ajung la terapie intensivă pentru majoritatea sunt vaccinați . Acesta a rugat de mai multe ori populația se vaccineze pentru binele personal, dar și pentru binele României.

Politia
Politia Carantina

 

Restricții doar pentru nevaccinati

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU: „Hotărârea aprobată astăzi permite desfășurarea unor activități doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află într-o perioadă cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării.

O altă măsură care urmează fie aprobată este carantina pe timp de noapte pentru nevaccinați. Aceștia nu vor putea să circule în intervalul orar 20.00 – 05.00 fară declarație pe proprie răspundere.

12.590 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.590 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.257.145 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: