Sfertul de finală disputat contra Suediei, la Campionatul Mondial din SUA 1994, pierdut de „tricolori” la loviturile de departajare (scor 2-2 și 4-5 după loviturile de departajare), continuă să-i urmărească pe români. Florin Răducioiu, unul dintre protagoniștii acelei confruntări de la San Francisco, a vorbit despre acel eșec, în urma căruia prima reprezentativă a ratat o semifinală istorică, împotriva Braziliei.

„Cred că ne-a copleșit ideea că mai avem doar câteva minute până la semifinale. Nici în cele mai adânci vise nu ne închipuiam probabil că vom fi acolo, umăr la umăr cu Brazilia. Ne-au lipsit însă mintea limpede, calmul. Poate că și Hagi putea face mai mult în acele momente cruciale. Nu știu: să fragmentăm jocul, să ne tăvălim un pic pe jos, să ascundem mingea. Să fi dat cineva tonul! Iar golul lui Andersson e, desigur, rodul celei mai proaste decizii pe care o putea lua Prunea la acea fază: nici n-a ieșit decis, nici n-a stat pe linie, să-i lase pe fundași să intervină. Mingea a venit acolo plouată, ca la rugby, se vede de la distanță traiectoria previzibilă, dar Florin se mulțumește doar s-o aștepte, oferindu-i suedezului șansa unui gol de evitat. Prunea e „fratele" meu, îl iubesc, îl îmbrățișez, îl respect, dar asta e realitatea. Nu trebuie să se supere. Gafa lui ne-a costat scump pe toți”, a spus Răducioiu pentru „Gazeta Sporturilor”.

Fostul atacant l-a acuzat pe selecționerul Anghel Iordănescu pentru că a rămas fără replică înaintea loviturilor de departajare. „Am avut sentimentul că totul e terminat încă dinainte de a se executa penalty-urile. Asta pentru că, imediat după fluierul final, s-a creat multă agitație în dreptul băncii noastre, unde ne strânseserăm în așteptarea loviturilor de la 11 metri. Eram neliniștiți, toată lumea invoca numai gafa lui Prunea și s-a instalat acolo un nor de negativitate. Vorbea mai mult Moraru, antrenorul portarilor, iar nea Puiu părea pierdut în spațiu. Parcă-l văd și acum: era transpirat, se uita în gol cu gura căscată și, în loc să ne strângă, să reacționeze altfel, nu zicea mai nimic! A gestionat foarte prost acele momente. În plus, era clar că trebuia să-l fi schimbat pe Prunea după golul lui Andersson”, a mai spus Răducioiu.

Te-ar putea interesa și: