Radu Tudor a comentat știrea despre palma dată președintelui Macron și a spus că incidentul se datorează președintelui.
Președintele francez Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un turneu care urmează să includă în jur de 12 de opriri în mai multe zone din Franţa în următoarele două luni. Însă, în departamentul Drome a avut parte de o primire mai puţin plăcută. Președintele Franței a fost pălmuit la un eveniment la care participa, în departamentul Drome. În urma incidentului în care a fost implicat Emmanuel Macron, două persoane au fost arestate.
Realizatorul Radu Tudor a comentat acest caz, la Antena 3. Radu Tudor a explicat ce înseamnă acest gest pentru președinte. Nu numai că a fost pălmuit dar inițial persoana responsabilă a dat mâna cu el.
„Acest incident de protecție este 100% imputabil președintelui. Regula de aur în astfel de momente este că protecția este atât de sigură și de strictă, pe cât o cere demnitarul.
În timpul unei deplasări în afara biroului, Serviciul de Protecție și Pază îl întreabă pe demnitar cum dorește să fie protecția, mai strânsă sau mai relaxată, cum dorește să fie cercurile de protecție ale aghiotanților, mai apropiate sau mai depărtată (...) dacă vreți să fie mai lejeră, există următoarele riscuri: să fiți atins, lovit, scuipat (...) Faptul că Macron a fost pălmuit este un incident de securitate, dar care i se datorează în proporție de 100% pentru că el este cel care stabilește gradul de protecție și de securitate pe care și-l asigură el, serviciul de protecție dintr-o țară nu face decât să aplice ceea ce cere demnitarul", a spus realizatorul.
Serviciul de protecție nu a fost pregătit să-l apere pe președinte
„Pe de altă parte, trebuie să analizăm și reacția aghiotanților, pentru că atunci când președintele se apropie de cineva, indiferent care este persoana respectivă, tu trebuie să fii în măsură să intervi pentru a preveni un incident de protecție.
Omul acesta l-a pălmuit pe Emmanuel Macron, putea să aibă în mână un cuțit sau putea să aibă în palmă o lamă, etc. Sunt elemente care se iau în calcul și are reprezintă riscuri directe la adresa vieții demnitarului respectiv", a detaliat Radu Tudor, la Antena 3.