Evenimentul Zilei > Actualitate > Radu Mihaiu, două luni de politică USR şi circa 200.000 E în conturi
Radu Mihaiu, două luni de politică USR şi circa 200.000 E în conturi

Radu Mihaiu, două luni de politică USR şi circa 200.000 E în conturi

Politica e bună, dar să te ţii de ea cum trebuie. Şi dacă mai ai şi puţin noroc, asta însemnând să te lipeşti de cineva de la conducerea partidului în care te bagi, te-ai făcut om. Te loveşte subit norocul, deşi înainte, până să intri în politică, erai tata ghinionului. Nimic din ce încercai să faci, nu ieşea. Şi, deodată, cum ai intrat în politică, toate au început să meargă ca pe roate, iar averea să crească precum un Făt-Frumos.

Pe atunci, debuta în politică. Iar Cristian Ghinea, la vremea aceea ministrul Fondurilor Europene, ca să-l încurajeze, l-a luat consilier. În această calitate, băiat strângător, deşi cu venituri încă modeste, Mihaiu reuşeşte să şi pună de-o parte nişte bani. Cum ar fi, în trei conturi, în valoare fiecare de câte 50.000 de lei.

Dar poate cea mai norocoasă zi din viaţa lui Radu Mihaiu de până acum, a fost 8 iulie 2016. Aşa de bine l-a consiliat pe Ghinea, încât acesta nu s-a mai putut abţine şi l-a pus secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene

Când îşi depune noua declaraţie de avere, Mihaiu îi lasă pe toţi cu gura căscată de ce om chivernisit este el. Fostul trăitor din 20 de milioane vechi pe lună, din care mai achita şi ratele la casă, avea acum trei conturi la ING Bank în valoare de: primul 286.000 de lei, al doilea de 190.000 de lei, iar al treilea de 4.800 de euro.

Practic, dacă socotim fără virgulă, în cele două luni de când intrase în politică, norocul îl lovise aşa de tare pe Radu Mihaiu, încât i-au răsărit în conturi 120.000 de euro.

A treia declaraţie de avere este şi mai spectaculoasă. A contractat două credite, unul de 531.000 de lei şi altul de 41.000 de euro. În plus, i-au apărut în proprietate un teren de 265 de metri pătraţi în Bucureşti, dar şi un apartament de 120 de metri pătraţi, pe lângă cel de 70 de metri pătraţi cumpărat cu credit ipotecar acum 10 ani.

Când te loveşte norocul, te loveşte de nu te vezi, pe toate planurile. Şi firmuliţa care zece ani a avut zero angajaţi, a început şi ea să mişte. Imediat ce Mihaiu a intrat în politică, E-dea Works SRL a avut în primă fază 13 angajaţi, apoi în 2019, 18 angajaţi. Profiturile au crescut şi ele pe măsură. 250.000 de euro în 2016, anul debutului în politică şi 200.000 de euro în 2018, că patronul a avut cheltuieli.

Acum, Radu Nicolae Mihaiu candidează pentru  funcţia de primar la Sectorul 2. Atunci să-i vedeţi noua declaraţie de avere, în caz că va câştiga!

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: