Radu Mazăre este mulţumit de condiţiile din detenţie de la Penitenciarul Rahova, spre deosebire de cele din Madagascar. El i-a povestit fratelui său, Mihai, care l-a vizitat pentru a-i aduce mâncare, dspre grozăviile care le-a suferit în fosta colonie franceză și i-a mărturisit că ar vrea să scrie la revista închisorii şi să iasă la muncă.

Mihai Mazăre a declarat, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, unde l-a vizitat pe fratele său, că fostul primar al Constanței e foarte mulţumit, chiar încântat de modul în care l-au primit oamenii. „Personalul din penitenciar îl tratează corect şi foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea”, a spus Mihai Mazăre, citat de digi24.ro.

Radu Mazăre i-a povestit despre condițiliile de coșmar pe care le-a trait în închisoarea din Madagascar.

„De exemplu, cum i-au scos să îi măsoare şi să îi cântărească. Au făcut un şir lung de 40 de persoane, i-a dus pe un hol, i-a aliniat şi stăteau pe un hol îngust care, pe margine, avea două rigole. De fapt, stăteau pe rigole, iar prin rigolele respective curgea apa menajeră de la toaletă, din toată puşcăria. Au stat aşa 3 ore şi jumătate, i-au aşezat pe vine şi îi ridicau pe rând: îl ducea, îl măsura, îl trecea la loc pe vine, în mediul de acolo. Sunt multe lucruri de care mi-a povestit şi care sunt groaznice”, a mai realatat Mihai Mazăre. Acesta a adăugat că, acum, Radu Mazăre vede cu alţi ochi penitenciarele din România.

„I-au schimbat un pic sistemul de referinţă. Acum nu se mai raportează la nivelul Beciului domnesc, ci se raportează la nivelul puşcăriei de acolo”, a precizat Mihai Mazăre.

 

Radu Mazăre se află în perioada de 21 de zile de carantină, după extrădarea din Madagascar. După această perioadă, se va stabili unde va executa pedeapsa cu închisoare de 9 ani la care a fost condamnat, în dosarul terenurilor şi plajelor din Constanţa.

 

Te-ar putea interesa și: