DNA nu trece cu vedere nimic și, după ce autoritățile române l-au adus înapoi în țară pentru a fi încarcerat, Mazăre poate primi acum vestea proasta reprezentată de un spor la condamnare.

Primul dosar în care fostul edil al Constanței este inculpat e cel în care mai e implicat și Decebal Făgădău, adică actualul primar al orașului de pe malul mării și fostul „vice” al lui Mazăre. Aceștia, alături de alte trei persoane sunt acuzați că au permis ridicarea unui imobil de 6 niveluri fără ca acesta să aibă autorizație pentru așa ceva.

Următoarele două dosare în care numele lui Radu Mazăre apare drept cap de afiș se referă la două infracțiuni de abuz în serviciu. Acesta este acuzat că a vândut mai multe terenuri din patrimoniul orașului Constanța la un preț subevaluat față de nivelul pieței: unul pe malul lacului Siutghiol, înstrăinat pentru 110.000 de euro deși valoarea sa reală era de 300.000 de euro, respectiv opt terenuri însumând 6.000 de metri pătrați în Mamaia, care au fost vândute pentru 700.000 de euro deși prețul pieței indica o cotă de 2,2 milioane de euro.

În fine, ultima speță în care Radu Mazăre este implicat are implicate un număr de 29 de persoane. Acestea sunt acuzate de abuz în serviciu pentru că, în perioada octombrie 2008 – februarie 2012 ar fi înstrăinat un număr de 32 de terenuri la prețuri mult mai mici decât cele reale.

 

Te-ar putea interesa și: