Evenimentul Zilei > Actualitate > Radu Mazăre a pățit-o la Jilava! Foarte urât, nu oricum. Va depăși vreodată șocul?
Radu Mazăre a pățit-o la Jilava! Foarte urât, nu oricum. Va depăși vreodată șocul?

Radu Mazăre a pățit-o la Jilava! Foarte urât, nu oricum. Va depăși vreodată șocul?

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, trăiește momente foarte grele în spatele gratiilor penitenciarului Jilava după ce a fost informat că nu mai poate ieși la muncă din cauza creșterii numărului cazurilor noi de Covid-19.

Cunoscut pentru nonconformismul său și pentru petrecerile faraonice pe care le organiza la Constanța, Radu Mazăre este un om schimbat radical în prezent. Detenția l-a obligat să aibă alte priorități.

Printre ele se numără lectura. Asta îl ajută pe fostul lider al PSD Constanța să treacă mai ușor peste condițiile de la Jilava, considerată sperietoarea sistemului penitenciar din cauza condițiilor improprii din celule și nu numai.

Totodată, Radu Mazăre mai are un interes, care este legat de identificarea unei soluții care să-l ajute să se elibereze după doi ani. Amintim că el a fost închis în urma acuzațiilor din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje din Mamaia și Constanța.

Mazăre, adus cu duba la proces

Cărți de Drept, cărți de istorie… Mazăre citește tot ce poate

„Radu Mazăre are o nouă pasiune, citeşte cu precădere cărţi de drept penal. E şi un mod de a încerca astfel să găsească soluţii la situaţia sa actuală. De multe ori îmi pune întrebări de specialitate, deloc simple.

Momentan, în ciuda caracterului semideschis în care îşi execută pedeapsa nu mai poate cere să iasă la muncă din cauza efectelor pandemiei de COVID-19. Cum rata de infectare e foarte ridicată, activităţile comune din închisoarea Jilava s-au redus semnificativ. Însă noua sa pasiune pare să-i ocupe mare parte din timp.

Ne cere cărţi, multe cărţi. De istorie, de beletristică, de filosofie. Şi mai pot spune că nici prin gând nu-i trece să-şi scrie memoriile. Mai ştiu şi că e atent la ce se întâmplă în ţară şi în lume, fiindcă e mereu informat când discutăm despre un subiect sau altul″, a declarat pentru Impact avocata, Lizeta Haralambie.

Din cauza pandemiei de coronavirus, nici hotelul din Madagascar al lui Mazăre nu a mai fost rentabil. Resortul de lux în care a investit 13 milioane de euro a fost închis pentru o perioadă nedeterminată.