Evenimentul Zilei > Politica > Radu Mazăre a ajuns victima hackerilor. Avocații au dezvăluit înșelătoria
Radu Mazăre a ajuns victima hackerilor. Avocații au dezvăluit înșelătoria

Radu Mazăre a ajuns victima hackerilor. Avocații au dezvăluit înșelătoria

Avocata fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, acuză apariția unui cont fals de socializare, făcut în numele acestuia, prin intermediul căruia sunt distribuite informații neadevărate.

Avocata Lizeta Haralambie (foto) denunță apariția unui cont fals de Facebook, sub identitatea fostului primar Radu Mazăre. Prin intermediul acestui cont sunt distribuite informații false, susține, avocata, în numele fostului primar, aflat în prezent la închisoare.

„În atenția mass media !!!!! Ca urmare a apariției în spatiul public a unor informații referitoare la aparția unui cont de Facebook cu numele Radu Mazăre, va aduc la cunostinta următoarele: pe data de 29.07.2021, a fost deschis un cont fals de Facebook (pagină personală și pagină publică) sub numele de Radu Mazăre”, a scris avocata Lizeta Haralambie, într-o postare pe contul de Facebook.

Potrivit spuselor sale, prin intermediul acestor conturi false sunt distribuite, în mediul online, informații false, în numele fostului primar al municipiului Constanța. Drept urmare, Lizeta Haralambie solicită intervenția autorităților și anunță faptul că a formulat o plângere în vederea identificării celor aflați în spatele acestui demers.

„Aceste pagini propaga informatii false în mediul online folosind numele de Radu Mazăre. Ne dezicem de orice declarație și asociere cu numele Radu Mazare. Există în acest sens o plangere adresată organelor competente pentru luarea unor măsuri urgente de a depista persoanele responsabile cu distributia unor astfel de informatii false”, a mai scris Lizeta Haralambie.

Radu Mazăre execută o pedeapsă de nouă ani

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este închis în prezent și execute o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje în Constanța. Prejudiciul estimat de DNA s-a ridicat la 114 milioane de euro.

După condamnare, el a fost adus în România, în anul 2019, din Madagascar, unde solicitase azil politic, pentru a executa pedeapsa.

De-a lungul timpului, el a solicitat judecătorilor anularea mandatului de executare a pedepsei și eliberarea sa din detenție concomitent cu acordarea dreptului de de a părăsi România în 45 de zile de la data punerii în libertate.

Avocații lui Mazăre susțin că extrădarea sa s-ar fi efectuat cu încălcarea dispozițiilor legale, iar acest lucru ar fi fost recunoscut inclusiv de reprezentanții Ministerului Justiției din Madagascar.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: