Editura Evenimentul si Capital

Radiografia unui DESTIN DISTRUS DE STATUL PARALEL. Ion Stan, victima unui complot regizat de GREII DIN PSD ŞI SRI, dar care a avut şi GIRUL UNUI AMBASADOR al SUA

Ion Stan
Autor: | | 2 Comentarii | 13327 Vizualizari

Generalul br. (r) Aurel I. Rogojan, specialist în contraspionaj, a făcut o radiografie amănunțită a unui destin distrus de sistemul denumit de clasa politică „paralel”. Victima jocurilor murdare de culise a fost Ion Stan, cel care a decedat recent şi care, printre altele, a fost președinte în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, în perioada 2000-2004.

În cadrul unui editorial semnat pe cotidianul.ro, Aurel I. Rogojan relatează amănunte din cazul lui Ion Stan, unul dintre politicienii care au simțit puterea „statului paralel”.

„Ca un brad lovit de trăznet și-a încheiat Ion Stan, atât cariera politică tumultuoasă, de succes și mult prea promițătoare pentru a nu-i fi curmată, cât și viața ce i-a mai rămas, după ce hăitașii statului paralel l-au trimis într-o nedreaptă și umilitoare detenție, după schema deja de notorietate a folosirii „luptei împotriva corupției” ca mjloc de înlăturarea a adversarilor care nu pot fi altfel reduși la tăcere.

Motivele pentru a se pune capăta carierei sale politice au fost numeroase, atât din adâncul mocirlei politice interne, cât și din categoria celor vehiculate prin telegramele diplomatice către și dinspre noii comisari politici trimiși să guverneze România.

Nu credeam că omul politic Ion Stan se va resemna. Chiar mi-a mărturisit gândul de a continua lupta pentru idealurile sale și eram în așteptarea cuvântului său mărturisitor despre rețelele transpartinice subterane trădătoare ale intereselor naționale, intangibile și exonerate în fața legii.

Opera sa politică, publicată în voluminosul opus „Idealuri social democrate versus trădare națională” ( Editura Semne, București 2014) l-a consacrat drept cel mai temerar parlamentar, ale cărui declarații politice au incendiat văgăunile cozilor de topor, provocând frisoane de la stânga la dreapta eșichierului politic.

Devenise incomod căpușelor care sugeau bugetul dar și autorităților publice obligate de lege să scape țara de cozile de topor și poporul de căpușe.

Hotărât să sprijine demantelarea rețelelor oculte de putere, a constatat că nu are pe cine sprijini. Drept consecință, s-a aliat cuvântului liber din presă. Avea să constate că statul paralel a arestat cuvintele libere și nu mai are alături de cine să continue lupta.

S-a gândit să scrie pentru biblioteci și posteritate, dar i s-au ivit noi opreliști. Familia s-a arătat stupefiată de ce începuse să desvăluie și l-a implorat să dea prioritate vieții sale, în fața iluziei dreptății.

În același timp, însă, Ion Stan se simțea apăsat de propriile răspunderi ca parte a sistemului cu care, deși se afla în opoziție, arareori a făcut transparente resorturile ascunse ale ocultei transpartinice, pe care manipulatorii externi reușeau să o aducă la un numitor consensual, acela al trădării. Această responsabilitati l-au oprit să de-a curs invitațiilor la dezbaterile din presă despre statul paralel și derapajele serviciilor secrete, pe care le descoperise în cei patrusprezece ani de activitate neîntreruptă în cadrul celei mai importante comisii parlamentare de supraveghere și control a sectorului de securitate.

Rațiunea ezitărilor și reținerii sale a fost de bun simț. Dacă nu a mers până la capăt, atunci când se afla în sistemul puterii, a posteori considera că nu-și găsește locul în corul lamentatorilor. Moderatorii care-l invitaseră, unii dintre ei, știau foarte bine ce ar putea să spună Ion Stan, aveau și ei informațiile esențiale, dar ar fi preferat să scoată la înaintare pe unul ca Stan, ca să dea greutate spectacolului mediatic și nu desvăluirii adevărului. Regia spectacolelor mai mult decredibilizează, decât întărește.

Declarațiile sale politice au acoperit integral spectrul marilor nenorociri naționale, dar din păcate, au demonstrat lipsa de forță și acțiune politică benefică a tribunei parlamentare, tot una cu tribunele improvizate de oratorii din celebrul parc simbol al democrației occidentale, unde fiecare , odată urcat, care pe un scăunel adus de acasă, care pe o lădiță recuperată dintr-un tomberon, se visează parlamentar. Pentru a evita discursurile politice în fața unei aule parlamentare goale, Ion Stan și-a depus declarațiile politice în scris.

Rezultatele pe JUDETE la Evaluarea Nationala! DURERE pentru MULTI elevi! Ce NOTE s-au obtinut!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI