Evenimentul Zilei > Actualitate > RADEF se va plange la Uniunea Europeana
RADEF se va plange la Uniunea Europeana

RADEF se va plange la Uniunea Europeana

Liderii Sindicatului Liber RomaniaFilm il acuza pe ministrul culturii Adrian Iorgulescu ca refuza sa discute cu ei si solicita, in ultima instanta, si demiterea acestuia, dupa ce au cerut demisia secretarului de stat Ioan Onisei si a consilierului MCC, Cornelia Palos.

"Ar trebui sa fie demisi toti care s-au ocupat de strategia de privatizare a cinematografelor, inclusiv Iorgulescu, care nu se implica deloc in aceasta problema", a declarat Maria Bikfalvi, presedintele sindicatului.

Sindicalistii au aratat ca o parte din cele 18 sali trecute in administratia autoritatilor locale cu titlu gratuit nu-si vor mai pastra destinatia culturala. Este cazul cinematografului Lumina din Gura Humorului, care va deveni sediu al Administratiei Finantelor Publice sau Transilvania din Miercurea Ciuc.

"Ne vom adresa institutiilor europene, daca va fi cazul", a spus Henter Bella, vicepresedintele sindicatului. La inceputul acestui an, sindicalistii au atacat in justitie strategia MCC de vanzare a cinematografelor. Astazi, MCC va lua o decizie in privinta Consiliului de Administratie a RADEF, acuzat, in urma unui control ministerial, de management defectuos.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News