Rachetele de croazieră, armele cu care US NAVY intenționează să-și mențină avantajul pe mare

Rachetele de croazieră, armele cu care US NAVY intenționează să-și mențină avantajul pe mare

Statele Unite și-ar putea înarma submarinele militare cu mai multe rachete de croazieră anti-nave, pe care să le opună forței navale chineze.

China a devenit cea mai mare forță navală a lumii, iar Statele Unite se pregătesc să facă față unei eventuale confruntări. Aceasta în condițiile în care, numărul submarinelor militare ale Statelor Unite se va reduce de la 50, la 42 de nave, până la finalul deceniului, conform The National Interest. Cele opt nave vor fi scoase din uz.

Întrucât Marina Armatei de Eliberare Populară a Chinei (PLAN), cea mai mare forță navală a lumii continuă să-și sporească forțele și capacitățile anti-navă, Marina Statelor Unite se vede nevoită să se pregătească și să răspundă în consecință. Drept urmare, una dintre variantele propuse este înarmarea forțelor navale submarine cu mai multe rachete de croazieră, capabile să distrugă navele dușmane.

Potrivit unui raport al Defense News, la începutul acestei luni, vice-amiralul Daryl Caudle a explicat cum înarmarea submarinelor cu arme cu rază mai lungă de acțiune, este de natură să ajute Marina Statelor Unite să-și păstreze avantajul. Chiar și în condițiile în care flota sa are o dimensiune mai redusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Torpilele cu rază lungă de acțiune ar putea fi o parte a răspunsului american împotriva amenințării chineze. Dar rachetele cu rază lungă de acțiune precum Harpoon și Maritime Strike Tomahawk, care au o care pot atinge ținte situate la aproximativ 1.000 de mile, ar putea ajuta Statele Unite.

Despre rachetele

Tomahawk a fost dezvoltată pentru a contracara apărarea aeriană sovietică și să zboară la altitudine mică, paralelă cu suprafața oceanului pentru a evita radarul inamic. Racheta este precisă și s-a dovedit eficientă împotriva țintelor fixe. Ea a fost utilizată pentru a distruge centrele de control al inamicului, buncărele și alte elemente de infrastructură de mare valoare.

Tomahawk-ul Strike Maritim a fost configurată pentru a distruge ținte în mișcare pe mare. Utilizează o viteză radio îmbunătățită împreună cu noi aplicații de rețea, de detectare și direcționare. Acestea îi permit să se adapteze și să se redirecționeze în zbor, spre țintele sale aflate în mișcare.

Noile submarine vor intra în dotare abia în 2042

Submarinele au fost multă vreme armele care pot oferi marinei SUA un avantaj într-un potențial conflict cu China. Însă această forță este în declin dat fiind că submarinele de atac din clasa Los Angeles sunt dezafectate. Marina SUA își va vedea forța submarină reducându-se de la aproximativ cincizeci de nave la doar patruzeci și două până la sfârșitul deceniului.

Pentru a evita o situație de acest fel, Marina ia în considerare opțiuni care ar putea prelungi durata de viață a submarinelor de atac mai vechi. Noile submarine din clasa Columbia sunt în construcție, dar nu vor fi livrate, în totalitate, mai devreme de 2042.

Cu toate acestea, având în vedere retragerea navelor din din clasa Ohio, care au au depășit cu mult durata de viață, dimensiunea totală a flotei va scădea, de asemenea, în următorii ani.