Evenimentul Zilei > Monden > Putin, umilit de un corupt din Poliția Rutieră. I-a dat clasă „Țarului” în ce privește luxul: și-a construit un palat cu toaletă din aur
Putin, umilit de un corupt din Poliția Rutieră. I-a dat clasă „Țarului” în ce privește luxul: și-a construit un palat cu toaletă din aur

Putin, umilit de un corupt din Poliția Rutieră. I-a dat clasă „Țarului” în ce privește luxul: și-a construit un palat cu toaletă din aur

Șeful poliției rutiere din regiunea Stavropol a Rusiei a crezut că-i poate face concurență lui Vladimir Putin. Când au intrat  în locuința sa, ofițerii anticorupție au încremenit.

În Rusia au loc pe 19 septembrie alegeri pentru Duma de stat, așa că partidul lui Putin a început să caute țapi ispășitori pentru faptul că lucrurile nu merg prea bine în țară. Cum sistemul de stat e corupt de la un capăt la altul, vinovații nu sunt greu de găsit.

 

Un exemplu este șeful Poliției Rutiere din Stavropol, colonelul Alexei Safonov. Acesta a fost arestat sub acuzația că ar fi format, alături de subalternii săi, un sistem gigantic de luare de mită. Conform datelor prezentate de Comitetul de anchetă din Rusia (FBI-ul rus) Alexei Safonov și cei șase complici ai săi din poliția rurtieră ar fi luat șpăgi în valoare 19 milioane  de milioane de ruble de la transportatorii de mărfuri.  Safanov este acuzat că în schimbul banilor  ar fi eliberat permise transportatorilor de cereale și materiale de construcție. Actele le-ar fi perrmis acestora să ignore legile regionale.

Și-a construit un muzeu cu banii din șpăgi

Acuzațiile de corupție la adresa colonelului Safanov n-ar fi stârnit interes dincolo de granițele Rusiei dacă polițistul n-ar fi avut gusturi atît de costisitoare. În loc să-și cheltuiască banii pe votcă și femei, Safanov și-a construit un palat care nu numai că întrece în lux reședințele „Țarului” Putin, dar eclipsează până și Ermitajul. Nu atât ca valoare, cât în ceea ce privește opulența.

Alexander Khinshteyn, un parlamentar influent din partidul lui Putin – Rusia Unită a publicat imagini fabuloase cu proprietatea șefului poliției rutiere. Extravagante decorațiuni aurii apar peste tot. Nu numai în camere și baie, dar și pe gardurile opulentei vile. Până și toaletă e de culoarea aurului.  Casa cu două etaje are săli de biliard și sport, saună  și nu una, ci două scări monumentale placate cu marmură. Candelabrele de cristal și frescele întregesc impresia că te afli într-un muzeu și nu în casa unui modest ofițer de poliție.  În timpul anchetei au fost desfășurate nu mai puțin de 80 de percheziții, s-au confiscat sume mari de bani și mașini de lux. Pînă acum 35 de ofițeri de poliți, inclusiv adjuncții lui Safanov, au fost arestați.

„Deținuții sunt acuzați de organizarea unei comunități criminale, luare de mită, abuz, depășire atribuțiilor de serviciu.”, a declarat deputatul Dumei de Stat, Alexander Hinshtein. A fost deschis un dosar penal împotriva angajaților și șefului poliției rutiere din Stavropol pentrui crimă organizată (articolul 210 din Codul penal al Federației Ruse), informează Sky News.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: